ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22/03/2018 20:45 EET | Updated 22/03/2018 20:46 EET

Στη δημοσιότητα οι επίσημες φωτογραφίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία

Μετά από 22 ημέρες, το υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες φωτογραφίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 2η Μαρτίου στις τουρκικές φυλακές στην Ανδριανούπολη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Την ενεργοποίηση των Ευρωπαίων για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών ζητά στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπας στη Σύνοδο Κορυφής.

Μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση να απελευθερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς απέστειλε την Πέμπτη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως θα ζητήσει να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση τόσο σε επίπεδο ΕΛΚ  όσο και σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής.

Χουριέτ: «Στρατιωτικά σχεδιαγράμματα» στα κινητά τους

Ως «εκτάκτη» εξέλιξη στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετέδιδε νωρίτερα η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ την πληροφορία ότι οι αρχές της γείτονος εντόπισαν «στρατιωτικά σχεδιαγράμματα» κατά τη διενέργεια ελέγχου του ψηφιακού υλικού των κινητών τηλεφώνων των δύο αξιωματικών. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα σχεδιαγράμματα εντοπίστηκαν στην εξωτερική μνήμη κινητού τηλεφώνου, ενώ μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μόνο σε ένα μέρος του ψηφιακού υλικού.

Sponsored Post