Στη Βουλή θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι πολιτικοί αρχηγοί

Πεδίο αντιπαράθεσης η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις.
Ολομέλεια της Βουλής
Ολομέλεια της Βουλής
Eurokinissi

Σε υψηλούς τόνους –κυρίως ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα- αναμένεται να διεξαχθεί η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Το σχέδιο νόμου «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών», σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα εκσυγχρονίσει το καθεστώς άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, θα θέσει το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ ενώ όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές θα βάλει τέλος στην κατοχή, εμπορία και χρήση κακόβουλων λογισμικών.

Ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι το θέμα των υποκλοπών θα το διαλευκάνει η Δικαιοσύνη και θα εστιάσει στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των μυστικών υπηρεσιών ενώ αναμένεται να αναφερθεί στη τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία με αφορμή το θέμα των παρακολουθήσεων επιδιώκει να πολώσει το πολιτικό κλίμα.

Τους τόνους αναμένεται να ανεβάσει και ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση για παράνομες παρακολουθήσεις.

Η διαδικασία στη Βουλή ξεκίνησε από τις 9 το πρωί και μέσα στην ημέρα αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Δημοφιλή