Στην Ελλάδα σήμερα 33.600 δόσεις εμβολίων της Johnson & Johnson

Συνολικά 1,3εκατ. μέχρι τον Ιούνιο. Ποιο το πλάνο παραδόσεων στην Ελλάδα για Pfizer, Moderna και AstraZeneca.

Σήμερα παραλαμβάνει η χώρα μας τις πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson ενώ συνολικά περιμένουμε από την εταιρεία μέχρι τον Ιούνιο να μας έχει παραδόσει 1,3 εκατ. δόσεις εμβολίων.

Η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει ότι σκόπευε να παραδώσει στην ΕΕ 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, όπως προβλέπει η σύμβασή της, μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο την Τρίτη ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τις παραδόσεις των εμβολίων της για την Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξετάζει, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες υγείας, τις περιπτώσεις πολύ σπάνιων θρομβοεμβολών σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί, μετά και το προληπτικό ”πάγωμα” των εμβολιασμών στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ οι άλλες παρασκευάστριες εταιρίες εμβολίων συνεχίζουν τις παραδόσεις.

Από την εταιρία Pfizer και σύμφωνα με το πλάνο παραδόσεων που έχει αποστείλει αναμένουμε για τον Μάιο 1.550.000 δόσεις και το μήνα Ιούνιο 1.700.000 δόσεις. Από την εταιρεία AstraZeneca αναμένουμε περίπου 450.000 δόσεις για κάθε έναν από τους υπόλοιπους 3 μήνες, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, ενώ η Moderna έχει διαβεβαιώσει για αποστολή μέχρι στιγμής 100.000 δόσεων, παρόλο που αναμένουμε περισσότερες παραλαβές από την εταιρεία αυτή.

Δημοφιλή