Στην καραντίνα με τον σύντροφο: Δέκα προτάσεις για διασκέδαση

Και όχι, δεν περιλαμβάνουν το Netflix.
Ζευγάρι χορεύει στο σπίτι, ιδανικά τα πάρτι στην καραντίνα.
Halfpoint Images via Getty Images
Ζευγάρι χορεύει στο σπίτι, ιδανικά τα πάρτι στην καραντίνα.

Οι ημέρες καραντίνας λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης του κορονοϊού είναι δύσκολες για όλους, όμως για τα ζευγάρια που συζούν στο σπίτι χωρίς παιδιά, ίσως είναι μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση. Κι ενώ υπάρχουν ιδέες για διασκέδαση, μπορεί να μην είναι τόσο ενδιαφέρουσες ή πρωτότυπες ώστε να τις υλοποιούν. Παρακάτω, παρουσιάζουμε δέκα προτάσεις που θα μετατρέψουν το χρόνο σε μια δημιουργική καθημερινότητα.

Να κάνουμε μασάζ στο σπίτι

Δυστυχώς για πολλούς, δεν υπάρχει δυνατότητα για επαγγελματικό μασάζ τη στιγμή που τα ινστιτούτα αισθητικής και τα κέντρα για μασάζ είναι κλειστά. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε κάνοντας ασκήσεις με τον σύντροφό μας. Ας ανάψουμε κεριά για να διαμορφώσουμε την ατμόσφαιρα και με τη βοήθεια λοσιόν, θα κάνουμε το μασάζ μια μοναδική εμπειρία.

Η από κοινού άθληση έχει πολλά οφέλη

Η από κοινού γυμναστική όχι μόνο θα μας κάνει σωματικά υγιείς, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην διατήρηση καλής ψυχικής υγείας, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η άθληση μπορεί να μειώσει το άγχος. Κάθε είδους ασφαλούς άσκηση με τον σύντροφο έχει σημαντικά οφέλη, ωστόσο η γιόγκα είναι ιδιαίτερα βοηθητική καθώς ηρεμεί το πνεύμα και το σώμα.

Γυμναστική με τον σύντροφο στην καραντίνα.
shironosov via Getty Images
Γυμναστική με τον σύντροφο στην καραντίνα.

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια θα κάνουν το χρόνο πιο ευχάριστο

Ακόμα κι αν δεν εντάσσεται στα άμεσα ενδιαφέροντά μας, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια βοηθούν να «δραπετεύσουμε» για λίγο από την πραγματικότητα, οπότε αποτελούν μια ευχάριστη πρόταση για διασκέδαση με το άλλο μας μισό. Επιπλέον, για ένα σύντομο μεν, σημαντικό δε, χρονικό διάστημα θα διώξουμε το άγχος.

Ο προγραμματισμός ενός διαδικτυακού διπλού ραντεβού συμβάλει τη διάθεση

Κι ενώ μπορεί να βρισκόμαστε σε καραντίνα μαζί με τον σύντροφο κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, αν μας λείπουν οι φίλοι μας, μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα διαδικτυακό διπλό ραντεβού. Το FaceTime, το Skype και το Zoom είναι οι καλύτεροί μας φίλοι σε αυτές τις περιπτώσεις.

Χρειάζεται και λίγος χρόνος μακριά ο ένας από τον άλλον

Κι ενώ είναι σημαντικό να βρισκόμαστε στην καραντίνα με παρέα και πόσο μάλλον τον σύντροφό μας, είναι υγιές να περνούμε και λίγο χρόνο μακριά ο ένας από τον άλλον. Αυτό ίσως αποδειχθεί λίγο δύσκολο στην απομόνωση, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Ας προσπαθήσουμε να προγραμματίσουμε μια ημέρα στην οποία ο καθένας να ασχοληθεί με τον εαυτό του. Μετά, η συζήτηση στο φαγητό θα είναι πιο ενδιαφέρουσα, καθώς θα μιλάμε για τον τρόπο αξιοποίησης του χρόνου που περάσαμε χώρια.

Τα σταυρόλεξα και τα παζλ είναι πιο διασκεδαστικά με παρέα

Τα σταυρόλεξα και τα παζλ είναι ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, καθώς εστιάζουμε αποκλειστικά στο παιχνίδι, συζητούμε με τον σύντροφο για την απόδοση και μπορούμε να παίξουμε παράλληλα με άλλες δραστηριότητες όπως το μαγείρεμα. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές διαδικτυακές εφαρμογές και παιχνίδια μνήμης με τις οποίες μας δίνεται η δυνατότητα να ασχοληθούμε από όπου κι αν βρισκόμαστε.

Ας σχεδιάσουμε θεματικά ραντεβού με βάση τη μαγειρική

Ενας τρόπος για να κάνουμε τα ραντεβού μας ιδιαίτερα είναι να τα προσαρμόσουμε στα φαγητά που μας αρέσει να τρώμε. Αν για παράδειγμα αγαπάμε τα μακαρόνια, μια ωραία ιδέα θα ήταν να διαμορφώσουμε – όσο μπορούμε – το χώρο σε ένα ιταλικό μπιστρό. Αν θέλουμε να φάμε τάκο, η κατάλληλη μουσική και οι σπιτικές μαργαρίτες για ποτό, θα ταίριαζαν με το γεύμα.

Ενας τρόπος για να κάνουμε τα ραντεβού μας ιδιαίτερα είναι να τα προσαρμόσουμε στα φαγητά που μας αρέσει να τρώμε.
Westend61 via Getty Images
Ενας τρόπος για να κάνουμε τα ραντεβού μας ιδιαίτερα είναι να τα προσαρμόσουμε στα φαγητά που μας αρέσει να τρώμε.

Ας ανταλλάξουμε ερωτικά γράμματα

Πιθανόν ο σύντροφός μας να έχει αρχίσει να μας ενοχλεί αν βρισκόμαστε μαζί του 24 ώρες την ημέρα και είναι φυσιολογικό. Ας σταματήσουμε τη μονοτονία και ας εκφράσουμε την αγάπη μας με ερωτικά γράμματα από τον έναν στον άλλο. Με αυτό τον τρόπο θα θυμόμαστε αργότερα τι σήμαινε η αγάπη και συμβίωσή μας κατά τη διάρκεια της δύσκολης εποχής του κορονοϊού.

Να κάνουμε ένα πάρτι

Τα μπαρ, τα κλαμπ, τα εστιατόρια είναι κλειστά στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να διασκεδάσουμε μέσα στο σπίτι. Η ιδανική πρόταση λοιπόν θα ήταν να μετατρέψουμε το σαλόνι σε ντίσκο, να βάλουμε δυνατά την αγαπημένη μας μουσική και να χορέψουμε μαζί με τον άνθρωπό μας.

Ας προγραμματίσουμε μια διαδικτυακή συνεδρία ψυχοθεραπείας για ζευγάρια

Πολλοί ψυχοθεραπευτές προσφέρουν διαδικτυακές συνεδρίας ψυχοθεραπείας λόγω της παγκόσμιας ανησυχίας για τον κορονοϊό και ίσως είναι μια καλή ιδέα να εκμεταλλευτούμε αυτή τη διαδικασία με τον σύντροφο. Η θεραπεία βοηθά τα ζευγάρια υπό κανονικές συνθήκες, θα είναι χρήσιμη και σε καταστάσεις πανδημίας.

Πηγή: Insider