ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/08/2018 08:32 EEST

Στην τελική ευθεία η εισαγγελική έρευνα για το Μάτι

Eurokinissi

Στην τελική ευθεία εισέρχεται, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, την ερχόμενη εβδομάδα η εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Περίπου 40 μάρτυρες από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Λιμενικό, τους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας, την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια πέρασαν την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου.

Πλέον απομένει να διαβιβαστεί η πραγματογνωμοσύνη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που έχει οριστεί αλλά και της Πυροσβεστικής, η οποία έχει διενεργήσει την δική της αυτοψία.

Αμέσως μετά, εκτιμάται ότι εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν να καλούνται οι πρώτοι ύποπτοι οι οποίοι θα προέρχονται σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από φορείς του κρατικού μηχανισμού, της Πυροσβεστικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα πρόσωπα αυτά θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες, πιθανότατα σε βαθμό πλημμελήματος.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα της ΕΡΤ, κάποια από αυτά τα άτομα δεν αποκλείεται να έχουν καταθέσει αρχικά ως μάρτυρες, αλλά από την εξέλιξη της έρευνας να μετατράπηκαν σε υπόπτους.