ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
08/02/2018 15:32 EET | Updated 08/02/2018 16:05 EET

Στουρνάρας για Novartis: Οι σαθρές κατηγορίες δεν με αγγίζουν

NurPhoto via Getty Images

″Η προσπάθεια κάποιων να με εμπλέξουν, προσωπικά και οικογενειακά, στο σκάνδαλο Novartis, θα πέσει στο κενό” τονίζει σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση Novartis o διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Σε ανακοίνωσή του, με την οποία επισημαίνει ότι έχει ήδη ενημερώσει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ”για την ανυπαρξία οποιασδήποτε πραγματικής βάσης για τις εναντίον μου αιτιάσεις”, υπογραμμίζει ότι ”Η πορεία μου, όπως και της συζύγου μου, είναι κρυστάλλινη και διαυγής και δεν μπορεί να σκιαστεί από τις επιθυμίες και τις σκοπιμότητες αυτών που με κάθε βρώμικο τρόπο επιδιώκουν την εξόντωσή μου. Έρχονται δε, σε συνέχεια ανάλογων επιθέσεων και διώξεων που έχω υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια και που έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την αποπομπή μου από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Προσπάθεια που είχε μεθοδευτεί ήδη από το 2014 σε σύσκεψη στην Κυψέλη, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης χωρίς να έχει διαψευστεί.”

Ο διοικητής της ΤτΕ χαρακτηρίζει ”πρωτοφανείς” τις κατηγορίες που στηρίζονται, όπως επισημαίνει, αποκλειστικά σε ”ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες” χωρίς να υποστηρίζονται από καμιά απόδειξη, οι οποίοι, όπως αναφέρει, ανέλαβαν τη «βρώμικη δουλειά» όσων κρύβονται πίσω από την προσπάθεια εξόντωσής του.

Επί θητείας μου μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη κατά 880 εκ ευρώ

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι επί της θητείας του στο Υπουργείο Οικονομικών η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 880 εκατομμύρια ευρώ (μείωση 30,5%).

Παράλληλα εκφράζει την έκπληξη του για τις ανακρίβειες και τα ψέματα έχουν ”παρεισφρήσει” ακόμα και σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπου εμφανίζεται να είναι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2012, όταν είναι γνωστό ότι ανέλαβε το 2014! Ή ότι ίδρυσε το ΙΟΒΕ, όταν αυτό ιδρύθηκε το 1975.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρεται επίσης στη σύζυγό του η οποία, όπως επισημαίνει, έχει ελεγχθεί όσο κανένας άλλος ιδίως τα τελευταία χρόνια, ενώ όλα τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας της είναι στη διάθεση των αρχών από την κατάσχεση του αρχείου της τον Σεπτέμβριο του 2016. Εκφράζει δε την έκπληξη το πως ”αυτά που δεν εντόπισε ο διαρκής φορολογικός και δικαστικός έλεγχος, τα αποκάλυψε ένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας που όμως είναι γνωστός στην κυβέρνηση.”

”Δηλώνω κατηγορηματικά ότι οι σαθρές αυτές κατηγορίες δεν με αγγίζουν!” κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο κ. Στουρνάρας.