ΔΙΕΘΝΕΣ
20/02/2018 21:51 EET | Updated 20/02/2018 22:51 EET

Στους 250 οι νεκροί στην ανατολική Γούτα της Συρίας

Bassam Khabieh / Reuters

Τους 250 μέσα σε 48 ώρες έφτασαν οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στον θύλακα των ανταρτών στην ανατολική Γούτα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νεκρών μέσα σε 48 ώρες από την επίθεση με χημικά όπλα το 2013.

Το κύμα αεροπορικών βομβαρδισμών, ρουκετών και πυρών πυροβολικού έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις και καταδίκη. Η Γαλλία, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έχει περιγράψει τον βομβαρδισμό ως σοβαρή παράβαση της διεθνούς ανθρωπιστικής νομοθεσίας. Η Δαμασκός υποστηρίζει πως στοχοποιεί μόνο αντάρτες. 

Την «έντονη ανησυχία» της Ουάσιγκτον εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

«Ο τερματισμός της βίας πρέπει να ξεκινήσει τώρα», δήλωσε η Νάουερτ στους δημοσιογράφους, καταδικάζοντας τις «τακτικές» «πολιορκίας και λιμοκτονίας» του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ

Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι στην Ανατολική Γούτα, μια τεράστια έκταση με μικρές και μεγαλύτερες κοινότητες και αγροκτήματα, ζουν πολιορκημένοι από το 2013 περίπου 400.000 πολίτες.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ τονίζει ότι ο υποσιτισμός αυξάνεται ραγδαία στην Ανατολική Γούτα, καθώς ελάχιστη επισιτιστική βοήθεια φθάνει στους κατοίκους.

Στη θεωρία, η Ανατολική Γούτα καλυπτόταν από τις συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός για τις οποίες μεσολάβησαν η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία.

(με πληροφορίες από Reuters, AFP)

Διαβάστε επίσης: 

Εκατόμβη νεκρών αμάχων στην Γούτα. Για τρίτη μέρα βομβαρδίζει ο Άσαντ παρά την κατάπαυση πυρός

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post