ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/08/2018 16:44 EEST

Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής. Στους 92 οι νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι

Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής

Eurokinissi

Ενώ η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται για την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, αυξάνεται και ο απολογισμός των θυμάτων που άφησε πίσω της. 

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της πυροσβεστικής, ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 92.

Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81. Παραμένουν δε οι δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής, εννιά άτομα.

Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής

Παράλληλα, με την εξέταση του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλη Ματθαιόπουλου συνεχίστηκε η προκαταρκτική εξέταση για τις φωτιές στην Ανατολική Αττική που διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με τη συνάδελφό του εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη.

Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 25 μάρτυρες, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τους 30 στο τέλος της έρευνας. Με βάση τη λίστα των θυμάτων που περιλαμβάνει 92 νεκρούς -εκ των οποίων δύο μη ταυτοποιημένοι- η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέταση των συγγενών των θυμάτων στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.