Succession: ο δημιουργός της αποκαλύπτει γιατί έδωσε στη σειρά άγριο κι αναπάντεχο τέλος

O Τζέσι Αρμστρονγκ αποκαλύπτει ποιος στο τέλος...«δεν πήρε αυτό που ήθελε».
A photo from the production of episode 410 of Succession.
A photo from the production of episode 410 of Succession.
David M. Russell

Ακολουούν spoilers! Σας έχουμε προειδοποιήσει!

Το Succession ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του και το τρελό τελευταίο επεισόδιο της βραβευμένης με Emmy σειράς έδωσε στους θαυμαστές μια ιδέα ως προς το ποιος θα διευθύνει την Waystar Royco το επόμενο διάστημα.

Ο δημιουργός της σειράς Τζέσι Αρμστρονγκ αποκάλυψε γιατί πιστεύει ότι το «σωστό τέλος» ήταν να κάνει τον Τομ Γουάμπζγκανς (τον υποδύεται ο Μάθιου Μακφάντιεν) CEO της Waystar Royco.

«Η ιδέα του να είναι ο Τομ o διάδοχος, ήταν κάτι που πίστευα ότι ήταν το σωστό τέλος εδώ και αρκετό καιρό», εξομολογήθηκε ο Αρμστρογκ για το φινάλε της σειράς. «Αν και δεν είναι ακριβώς ο πιο ισχυρός επιτελικός που θα συναντήσετε ποτέ – η δύναμή του προέρχεται από τον Μάτσον. Οι χαρακτήρες που μεγαλοπιάνονται και γίνονται υποχείρια σε ισχυρούς ανθρώπους είναι γύρω μας».

Photograph by David Russell/HBO

Ο Αρμστρονγκ χαρακτήρισε «πολύ διεστραμμένο» να τελειώσει το σόου προτού εξηγήσει ότι η τελευταία σκηνή της σειράς θα ήταν ο θάνατος του Λόγκαν Ρόι (τον υποδύεται ο Μπράιαν Κοξ) στην τέταρτη σεζόν, στο τρίτο επεισόδιο και η συζήτηση για το «αν θα πουληθεί ή όχι» η εταιρεία, καθώς και η πραγματοποίηση της κηδείας.

«Και όταν αυτό έγινε σαφές, δεν είχα καμία αμφιβολία. Ένιωθα μεγάλη θλίψη, αλλά ένιωθα ότι «εκεί πάει το το πράγμα», εξήγησε ο Αρμστρονγκ. Και πρόσθεσε: «Δεν αισθάνομαι ότι θα μπορέσω να ξαναγράψω κάτι τόσο καλό όσο αυτό».

Η GoJo συνεχίζει να εξαγοράζει την Waystar Royco στο φινάλε, αφού η Σιβ Ρόι (την οποία υποδύεται η Σάρα Σνουκ) αλλάζει γνώμη και σπάει την ισοψηφία για την πώληση της εταιρείας στην αίθουσα συνεδριάσεων, αντίθετα με τις επιθυμίες των αδελφών της.

Στο τέλος του επεισοδίου, ο Κένταλ (που τον υποδύεται ο Τζέρεμι Στρονγκ) άναυδος από την απόφαση κοιτάζει το νερό την ώρα που ο ήλιος δύει μπροστά του στη Νέα Υόρκη, ενώ η Σιβ Ρόι εμφανιζεται να κρατιέται χέρι-χέρι με τον Τομ, κι ο Ρόμαν Ρόι να κάθεται μόνος σε ένα μπαρ.

.
.
Photograph by Courtesy of HBO

Ο Αρμστρονγκ, σε ειδική εκμπομπή-αφιέρωμα του HBO Max για τη σειρά, εξήγησε ότι δεν υπάρχει τέλος στις ιστορίες των αδελφών Ρόι.

«Δεν τελειώνουν, θα συνεχίσουν», είπε ο Άρμστρονγκ. «Αλλά κάπως έτσι η σειρά ”αποστρέφει βλέμμα” απ′ αυτούς γιατί έχασαν αυτό που ήθελαν, το οποίο ήταν να πετύχουν – που, ξέρετε, ήταν το βραβείο που τους πρόσφερε απλόχερα ο πατέρας τους».

Πρόσθεσε ότι ο Ρόμαν Ρόι «καταλήγει ακριβώς εκεί που ξεκίνησε», η Σιβ Ρόι «ακόμα ”παίζει” σε ένα μάλλον τρομακτικό, παγωμένο συναισθηματικά άγονο μέρος», ενώ σε ό,τι αφορά τον Κένταλ Ρόι επισημαίνει πως «αυτό δεν θα πάψει ποτέ να είναι το βασικό γεγονός της ζωής του, οι κεντρικές μέρες της ζωής του, τα σημαντικότερα δύο χρόνια της ζωής του».

«Ίσως θα μπορούσε να συνεχίσει και να ξεκινήσει μια εταιρεία ή να κάνει κάτι. Αλλά οι πιθανότητες να αποκτήσει το είδος της εταιρικής θέσης που πέτυχε ο πατέρας του είναι πολύ χαμηλές και νομίζω ότι αυτό θα σημαδέψει ολόκληρη τη ζωή του», κατέληξε ο δημιουργός.

Δημοφιλή