Τα 6 πράγματα που παθαίνει το σώμα όταν κόβουμε το σεξ

Αν -πείτε αν-βρεθείτε στη -δυσάρεστη- θέση να χρειαστεί να κόψετε το σεξ (είτε γιατί χωρίσατε, είτε γιατί περνάτε μια περίοδο ξηρασίας, είτε γιατί από επιλογή θέλετε να απέχετε από το σπορ), θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το σώμα σας θα αντιμετωπίσει κάποιες αλλαγές.

Φυσικά, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το κάθε σώμα είναι διαφορετικό και λειτουργεί διαφορετικά. Τα 6 συμπτώματα που παρουσιάζει ο Independent είναι τα πιο πιθανά, και κάποια είναι μόνο γυναικεία υπόθεση.

Στεναχώρια

Το σεξ έχει να κάνει με τη σωματική επαφή και αν δεν το έχετε στη ζωή σας, μπορεί να νιώσετε στεναχώρια.

Η sex therapist, Sari Cooper, λέει μιλώντας στο Reader’s digest:

«Όταν οι άνθρωποι κάνουν σεξ, έχουν επαφή σώμα με σώμα, και αυτή η επαφή είναι ο πρωταρχικός τρόπος που οι άνθρωποι ηρεμούν (μέσω της μητρικής αγκαλιάς). Η επαφή σώμα με σώμα μεταξύ των ερωτικών συντρόφων και το αγγιγμα βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσης -κυρίως μέσω της οξυτοκίνης (σ.σ. γνωστή και ως ορμόνη του έρωτα) που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα».

Αποδυναμώνει ο κόλπος της γυναίκας

Αυτό συμβαίνει κυρίως σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Η έλλειψη σεξ, κάνει το τοίχος του κόλπου πιο λεπτό, με αποτέλεσμα τον πόνο όταν τελικά γίνει η σεξουαλική επαφή.

Δεν λιπαίνεται σωστά η περιοχή

Λόγω της μείωσης στα επίπεδα των οιστρογόνων, δεν λιπαίνεται σωστά η περιοχή.

Πόνοι περιόδου

Το λιγότερο ή καθόλου σεξ, μπορεί να οδηγήσει σε πιο επώδυνες κράμπες κατά την περίοδο.

Αυξάνεται το στρες

Σύμφωνα με το NHS, το σεξ μπορεί να μειώσει το στρες. Και όταν το σταματάμε απότομα, αυξάνεται.

Και κάτι θετικό...

Η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει και κάτι θετικό στο σώμα όταν σταματάμε το σεξ: λιγότερες πιθανότητες για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και λοιμώξεις. Κάτι είναι και αυτό...