Τα «Φιλαράκια» κατάφεραν κάτι που λίγες σειρές από το παρελθόν μπόρεσαν να πετύχουν

Έκπληξη από στοιχεία έρευνας

Τα «Φιλαράκια» τελικά μεγαλώνουν γενιές και γενιές. Μπορεί η αγαπημένη σειρά των ’90 να αγαπήθηκε όσο καμιά άλλη από τους σημερινούς 30αρηδες και 40αρηδες, αλλά όπως όλα δείχνουν κερδίσει και τους σημερινούς εφήβους -που να τονίσουμε ότι ήταν αγέννητοι όταν έπαιζε η σειρά.

Πολλοί σημερινοί έφηβοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα Φιλαράκια όταν το Netflix πήρε τα δικαιώματα και τώρα δηλώνουν ότι είναι η αγαπημένη τους σειρά (σε ηλικίες κάτω των 18 στη Βρετανία).

Ο Guardian ρώτησε τους έφηβους αναγνώστες του γιατί αγαπούν αυτή τη σειρά και οι απαντήσεις ποικίλου. Από το σαρκαστικό χιούμορ και τα αιώνια love stories, μέχρι την αγαπημένη... Fat Monica.

Ακολουθούν ορισμένες από τις απαντήσεις των μικρών φανς.

«Πάντα προσπαθούν να βρουν λύσεις»

Μας δίνει ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Στην πραγματική ζωή, οι φιλίες δεν είναι έτσι, ούτε οι σχέσεις, αλλά πιστεύω ότι όποιος το παρακολουθεί, θα εύχονται να ήταν έτσι η ζωή τους. Επίσης πιστεύω ότι σε όλους θα άρεσε η ιδέα να έχουν πάντα κάποιον να μιλήσουν και να μοιραστούν πράγματα. Ο αγαπημένος μου είναι ο Τσάντλερ. - Molly, 15 ετών, Hertfordshire.

«Μου μαθαίνει πράγματα για τη ζωή»

Βλέπω τα Φιλαράκια σχεδόν κάθε μέρα και όταν τελείωσα τη 10η σεζόν, το ξεκίνησα πάλι από την αρχή. Μαθαίνω πολλά για τη ζωή από αυτή τη σειρά. Μου αρέσει που μου φέρονται σαν ανήλικη όταν ακούω ανθρώπους να μιλάνε για τη σειρά και μπορώ να συμμετέχω στη συζήτηση. Τον Μάιο με άφησαν να τη δω, αφού είμαι σχεδόν 12. Δεν έχω αγαπημένο χαρακτήρα. Έχω ολόκληρη λίστα. Αλλά η πιο αγαπημένη μου είναι η Fat Monica. - Leah, 11 ετών, Enfield.

«Οι περισσότεροι βρίσκουν κοινά με κάποιον από τους χαρακτήρες»

Βασίζεται στην καθημερινή ζωή και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να σχετιστούν με έναν από τους χαρακτήρες. Ο αγαπημένους μου χαρακτήρας; Δύσκολο να πω. Μάλλον η Φοίβη, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει όσα της συμβαίνουν. -Sam, 16ετών, Leicester.

«Όταν ξαναβλέπω τα επεισόδια είναι σαν να ξαναπηγαίνω στο comfort zone»

Είναι η πρώτη ξένη σειρά που παρακολούθησα και όταν ξαναβλέπω τα επεισόδια είναι σαν να πηγαίνω ξανά στην comfort zone μου. - Sol, 16 ετών, Αργεντινή.

«Είναι σαν την κόλλα που μας κρατά ενωμένους»

Τα Φιλαράκια έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις στην παρέα μου. Είναι σαν την κόλλα που μας κρατά ενωμένους. Επίσης είναι η επιτομή του πως θα έπρεπε να είναι οι φιλίες. -Hal, 17ετών, Ινδία.

«Ο Τσάντλερ είναι αξιαγάπητος»

Καταπιάνονται με θέματα όπως το διαζύγιο, η ανεργία και ο έρωτας χωρίς ανταπόκριση με έναν εξαιρετικά κωμικό τρόπο. Καταγράφει φοβερά την αδελφική αντιπαλότητα μεταξύ του Ρος και της Μόνικα. Εξετάζει τη διαφορά της τάξης και της νοημοσύνης μεταξύ των φίλων και γνωρίζεις τον καθένα προσωπικά μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι κάτω από κάθε χαρακτήρα υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό που βλέπεις εξωτερικά. -Liberty, 13 ετών, Monmouth.