Τα κορυφαία μοντέλα του 2022, σε αξιολόγηση ασφάλειας από τον Euro NCAP

Με βάση τα αποτελέσματά τους για τις τεχνολογίες στις κατηγορίες: Προστασία Ενηλίκων Επιβατών, Προστασία Παιδιών, Προστασία Ευάλωτων Χρηστών και Υποβοήθηση Ασφαλείας
.
.
HYUNDAI

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP, που διενεργεί δοκιμές ασφάλειας, παρουσίασε τα αυτοκίνητα που συγκέντρωσαν τους μεγαλύτερους βαθμούς στις δοκιμές του, για το 2022.

Για πρώτη φορά, αυτή η λίστα περιλαμβάνει δύο αυτοκίνητα από την Tesla και δύο κινεζικά μοντέλα, που έκαναν ντεμπούτο στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτά τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν τη σημασία της βαθμολογίας πέντε αστέρων του Euro NCAP για την καθιέρωση ασφάλειας, αξιοπιστίας και ποιότητας στην ευρωπαϊκή αγορά, για κατασκευαστές οχημάτων στην Ευρώπη, αλλά και πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Euro NCAP υποβάλλει σε σκληρές δοκιμασίες όλα τα νέα μοντέλα, και τα αξιολογεί στις κατηγορίες: Προστασία Ενηλίκων Επιβατών, Προστασία Παιδιών, Προστασία Ευάλωτων Χρηστών και Υποβοήθηση Ασφαλείας.

Το Hyundai IONIQ 6 κέρδισε το βραβείο του καλύτερου μοντέλου, στην κατηγορία «Large Family Car». Το κινεζικό ORA Funky Cat στην κατηγορία «Small Family Car», το Tesla Model S στην κατηγορία «Executive Car», το Tesla Model Y στην κατηγορία «Small Off-Roader» και το επίσης κινεζικό WEY Coffee 01 στην κατηγορία «Large Off-Roader».

Το Hyundai IONIQ 6, πλήρως ηλεκτρικό και με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες ασφάλειας, ακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία. Για παιδιά επιβάτες, το IONIQ 6 παρείχε καλή προστασία για όλες τις κρίσιμες περιοχές του σώματος, τόσο των ανδρείκελων (σώματα που προσομοιάζουν σε ανθρώπινα) ηλικίας 6 ετών όσο και 10 ετών στις δοκιμές μετωπικής μετατόπισης και πλευρικού προστασίας και συγκέντρωσε τους μέγιστους βαθμούς σε αυτό το μέρος της αξιολόγησης. Το μοντέλο βαθμολογήθηκε με 97% στην Προστασία Ενηλίκων Επιβατών, 87% στην Προστασία Παιδιών, 66% στην Προστασία Ευάλωτων Χρηστών και 90% στην Υποβοήθηση Ασφαλείας.

.
.
HYUNDAI

Το 2022 ήταν αξιοσημείωτο για τον αριθμό των νέων κινεζικών εμπορικών σημάτων που ήρθαν στην Ευρώπη και πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Μετά από προσπάθειες ετών, να μπουν οι κινεζικές εταιρείες στην Ευρώπη, με αξιώσεις, πλέον αρκετοί κατασκευαστές δείχνουν ότι οι κινεζικές μάρκες μπορούν να ανταγωνιστούν, σε θέματα ασφάλειας, τις καθιερωμένες ευρωπαϊκές μάρκες. Στην κατηγορία Small Family Car, το ORA Funky Cat είναι εξαιρετικά καλά εξοπλισμένο και, όντας στην κορυφή της κατηγορίας του, ξεπέρασε πολλές γνωστές μάρκες. Πήρε 92% στην Προστασία Ενηλίκων Επιβατών, 83% στην Προστασία Παιδιών, 74% στην Προστασία Ευάλωτων Χρηστών και 93% στην Υποβοήθηση Ασφαλείας.

Το δεύτερο αυτοκίνητο κινεζικής μάρκας στη λίστα, το WEY Coffee 01, είναι άρτια εξοπλισμένο και με καλές επιδόσεις σε όλες τις κατηγορίες. Ακολούθησε σε κοντινή, βαθμολογική απόσταση, το LEXUS RX. Το WEY Coffee 01 βαθμολογήθηκε με 91% στην Προστασία Ενηλίκων Επιβατών, με 87% στην Προστασία Παιδιών, με 79% στην Προστασία Ευάλωτων Χρηστών και με 945 στην Υποβοήθηση Ασφαλείας.

.
.
HYUNDAI

Η Tesla έχει δημιουργήσει τεράστιο αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου λόγω του σχεδιασμού και του κύρους της. Η εταιρεία είναι επίσης αποφασισμένη να «φτιάξει» το όνομά της και στις επιδόσεις ασφαλείας. Το Tesla Model S και το Tesla Model Y έχουν και τα δύο υψηλές επιδόσεις στην Προστασία Ενηλίκων Επιβατών καθώς και τα δύο οχήματα πέτυχαν την υψηλότερη βαθμολογία (98%) στο Safety Assist, από όλα τα οχήματα αυτής της λίστας. Το Tesla Model S είναι και το καλύτερο στην κατηγορία Pure Electric. Συνολικά το Tesla Model S πήρε 94% στην Προστασία Ενηλίκων Επιβατών, 91% στην Προστασία Παιδιών, 85% Προστασία Ευάλωτων Χρηστών και 98% στην Υποβοήθηση Ασφαλείας, ενώ το Tesla Model Y πήρε αντίστοιχα, 97%, 87%, 82% και 98%.

Το 2022 ήταν από τις πιο απαιτητικές χρονιές για τον Euro NCAP, καθώς μπήκαν πολλοί νέοι κατασκευαστές αυτοκινήτων και νέες τεχνολογίες. Είναι σαφές ότι μια καλή βαθμολογία από τον Euro NCAP, θεωρείται από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων ως κρίσιμη για την επιτυχία στην Ευρώπη. Αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο καλύτερο εξοπλισμό ασφαλείας και ασφαλέστερα αυτοκίνητα για τους ευρωπαίους χρήστες.

Δημοφιλή