Τα κοσμήματα της Μαρίας Αντουανέτας στο «σφυρί» από τον οίκο Sotheby's

Δημοπρατούνται στις 14 Νοεμβρίου στη Γενεύη και χαρακτηρίζονται από τον οίκο Sotheby’s ως «μία από τις πιο σημαντικές συλλογές βασιλικών κοσμημάτων» που έχει δημοπρατηθεί ποτέ.

Ο λόγος για τα κοσμήματα της Μαρίας Αντουαντέτας -περιδέρεια, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια- τα οποία έρχονται πρώτη φορά στο φως μετά από 200 ολόκληρα χρόνια, καθώς επί δύο αιώνες φυλάσσονταν σε ιδιωτικές συλλογές.

Η δημοπρασία «Royal Jewels from the Bourbon - Parma Family», η οποία περιλαμβάνει εκτός από τα επτά κοσμήματα της Αντουανέτας και άλλα κομμάτια της δυναστείας, αποτελεί, πέραν των άλλων, ιστορικό τεκμήριο όχι μόνο του πλούτου του μοιραίου Λουδοβίκου 16ου, βασιλιά της Γαλλίας κατά τη Γαλλική Επανάσταση και της συζύγου του, Μαρίας Αντουανέτα, αλλά εν γένει των βασιλικών οίκων της Ευρώπης.

Στα κοσμήματα της Γαλλίδας βασίλισσας που παντρεύτηκε τον Λουδοβίκο σε ηλικία μόλις 14 ετών και οδηγήθηκε στη γκιλοτίνα σε ηλικία 37 ετών, περιλαμβάνονται ένα φυσικό μαργαριτάρι 49 καρατίων και ένα διαμαντένιο μενταγιόν, όπως επίσης κολιέ, καρφίτσες και σκουλαρίκια η αξία των οποίων υπολογίζεται μεταξύ 1,5 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πριν από τη δημοπρασία, ο οίκος παρουσίασε τα κοσμήματα σε έκθεση στο Ντουμπάι και ακολουθούν η Νέα Υόρκη (12 - 16 Οκτωβρίου), το Λονδίνο (20 – 22 Οκτωβρίου), η Σιγκαπούρη 26 – 27 Οκτωβρίου), Ταϊπέι (30 – 31 Οκτωβρίου).