Τα Boeing 737 MAX ίσως πετάξουν ξανά με διαφορετικό όνομα

Τι είχε πει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την δεύτερη πτώση αεροσκάφους της ίδιας εταιρείας.

Η διεύθυνση της εταιρείας Boeing σκέφτεται σοβαρά να αποσύρει την ονομασία “Max” από το τελευταίο αεροσκάφος της, το 737, έχοντας βασιστεί σε παγκόσμια μελέτη που καταγράφει απαντήσεις πελατών των αεροπορικών εταιρειών για τις προτιμήσεις τους στις αεροπορικές πτήσεις. Απώτερος στόχος της διεύθυνσης είναι να μην είναι πια τα εν λόγω αεροσκάφη συνυφασμένα με τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα.

«Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις», ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής Γκρεγκ Σμιθ τη Δευτέρα σε συνέντευξη που διεξήχθη στο Παρίσι. «Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποκαταστήσουμε τη φήμη της εταιρείας», συμπληρώνει.

Προς το παρόν, τα στελέχη επιμένουν ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδιά τους να εγκαταλείψουν το όνομα «Max» για κάτι λιγότερο αμφισβητούμενο.

Το «δράμα» της εταιρείας πάντως αποτυπώνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό όπου μέσα σε δύο ημέρες έφθασε να χάνει 20 δισ δολάρια από την χρηματιστηριακή της αξία. Αυτό μπορεί να παρακινήσει τα στελέχη να αλλάξουν γνώμη.

Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης

Παρόλο που δεν έχει καθοριστεί πότε θα πετάξει και πάλι το 737 Max, η Boeing προσπαθεί να βάλει στο τραπέζι κάθε πιθανό σενάριο για το μέλλον της.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Σικάγο γνωρίζει ότι η επιτυχία της έγκειται στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών. Αν και οι μετοχές της βρίσκονταν σε ανοδική πορεία, οι 346 ταξιδιώτες που έχασαν τη ζωή τους σε δύο θανατηφόρα ατυχήματα μέσα σε διάστημα πέντε μηνών, αποτέλεσαν πλήγμα για την εταιρεία.

«Σχετικά με όσα ξέρω για τις επωνυμίες εταιρειών, μπορεί και τίποτα (αλλά έγινα πρόεδρος!), αν είχα την Boeing, θα διόρθωνα το Boeing 737 MAX, θα προσέθετα εξαιρετικά χαρακτηριστικά, και θα επανακυκλοφορούσα το αεροσκάφος με νέο όνομα», είχε σχολιάσει ο Τραμπ στις 15 Απριλίου του 2019.

Αναμένεται η καταληκτική απόφαση της διεύθυνσης και των στελεχών της πριν την πρώτη απογείωση των boeing μετά από τόσους μήνες.

Πηγή: TIME

Δημοφιλή