ΔΙΕΘΝΕΣ
02/04/2019 07:19 EEST

Τα πιο περίεργα αντικείμενα που βρέθηκαν σε ταξιδιωτικές αποσκευές

Και πώς αυτά εκτίναξαν τα social media της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών στις ΗΠΑ.

ASSOCIATED PRESS

Ο Ντέιβιντ Τζόνστον βρίσκεται στο διεθνές αεροδρόμιο του Dulles στη Βιρτζίνια ενώ μπροστά του είναι συγκεντρωμένα δεκάδες αντικείμενα που κατασχέθηκαν από τους επιβάτες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους με το αεροπλάνο. Ένα μπουκαλάκι αρώματος σε σχήμα χειροβομβίδας, μια σκουριασμένη κυκλική λεπίδα πριονιού, μερικές σιδηρογροθιές και μαστίγια είναι μερικά από αυτά.

Ο Τζόνστον είναι ο επικεφαλής της ομάδας των social media της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών στις ΗΠΑ ενώ όπως όλα δείχνουν επιθυμεί να συνεχίσει την παράδοση του Μπομπ Μπερνς που έκανε viral το λογαριασμό της Υπηρεσίας στο instagram όταν κοινοποίησε για πρώτη φορά τα πιο περίεργα αντικείμενα που είχε συναντήσει κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιούνταν στα αεροδρόμια.

ASSOCIATED PRESS

Ο Μπερνς πέθανε ξαφνικά τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία 48 ετών. Η δουλειά του όμως αποτέλεσε παράδειγμα και για άλλους οργανισμούς. Οι ιδιόμορφες φωτογραφίες σε συνδυασμό με μια έντονη δόση χιούμορ ήταν ο λόγος που τον λογαριασμό της TSA ακολούθησαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο facebook, το twitter και το instagram.

«Πώς θα αντικαταστήσουμε τον Μπομπ; Νομίζω πως πραγματικά δεν μπορούμε», δήλωσε ο Τζόνστον. «Ο ρόλος του ήταν μοναδικός, αλλά ακόμα και τώρα θεωρώ πως μπορούμε να είμαστε διασκεδαστικοί και να στείλουμε σημαντικά μηνύματα για την ασφάλεια των ανθρώπων ακόμα χρησιμοποιώντας το χιούμορ του Μπερνς», συμπλήρωσε.

Έτσι, ακόμα και σήμερα στους λογαριασμούς της Υπηρεσίας στα social media ο Τζόνστον μοιράζεται κάθε εβδομάδα τα πιο περίεργα αντικείμενα που εντοπίζουν οι υπάλληλοι στα αεροδρόμια.

Η κουνιάδα του, Κάντι Κριτς, είπε πως ο Μπερνς είχε ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ ενώ ήταν και πατριώτης. Ο ίδιος είχε υπηρετήσει στον Πόλεμο του Κόλπου, ενώ πριν αναλάβει τη διαχείριση των μέσων ενημέρωσης είχε εργαστεί σε διάφορα αεροδρόμια.

Η αντίληψή του ήταν πως ο κόσμος είχε αρνητική άποψη για την TSA και στόχος του ήταν να αλλάξει αυτό. «Οι άνθρωποι εκτιμούν το χιούμορ ειδικά όταν μπαίνουν σε σοβαρές ιστοσελίδες που σπάνια το χρησιμοποιούν», είχε πει μάλιστα σε τηλεοπτική εκπομπή.

ASSOCIATED PRESS

Δεν είναι τυχαίο βέβαια το γεγονός πως ο λογαριασμός της TSA στο instagram την περασμένη χρονιά απέσπασε τρία βραβεία, τα δύο εκ των οποίων αφορούσαν την παρουσίαση της εταιρείας στα social media, σε σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε.

Να σημειωθεί ότι η TSA έχοντας στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της, προσέλαβε πρόσφατα τρεις ακόμα υπαλλήλους οι οποίοι θα εργαστούν ακριβώς στο κομμάτι αυτό. 

ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS