ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11/04/2018 10:28 EEST | Updated 11/04/2018 10:28 EEST

Τα «γαλάζια» ερωτήματα μετά την τουρκική πρόκληση στη Ρω. Οι διαρροές και οι σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου

SOOC

Για πρωτοφανείς και ακατανόητες ενέργειες από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου κάνουν λόγο οι επιτελείς της ΝΔ, μετά τη νέα πρόκληση της Τουρκίας με το ελικόπτερο στο νησί της Ρω.

Πέρα από αυτό καθεαυτό το γεγονός που αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, στη ΝΔ στέκονται ιδιαιτέρως στον τρόπο που χειρίστηκε - ακόμα και επικοινωνιακά - το περιστατικό η κυβέρνηση, επιλέγοντας να προχωρήσει σε ανεπίσημες διαρροές για ένα τόσο πολύ σοβαρό ζήτημα.

Θεωρούν δε ότι ακόμα και όταν το Πρωθυπουργικό γραφείο επέλεξε να προχωρήσει στις επίμαχες διαρροές, δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα, παρά έλυσε τις οποίες απορίες για το τι πραγματικά συνέβη σε ένα ακόμα ελληνικό νησί του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρώτη αντίφαση έχει να κάνει με το γεγονός ότι η επίμαχη κυβερνητική διαρροή περιγράφει το γεγονός υποστηρίζοντας ότι το τουρκικό ελικόπτερο φέρεται να μην παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και αφετέρου αναφέρεται ότι δόθηκε εντολή στις στρατιωτικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε προειδοποιητικούς - αποτρεπτικούς πυροβολισμούς.

Από την οδό Πειραιώς διερωτώνται αφού δεν υπήρξε από το τουρκικό ελικόπτερο παραβίαση του Εθνικού εναερίου χώρου, γιατί δόθηκε εντολή προειδοποιητικών πυρών;

Και εάν υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου, γιατί η Κυβέρνηση το αποκρύπτει;

Στη ΝΔ στρέφουν τα πυρά τους στην κυβέρνηση θεωρώντας πως οι χειρισμοί της εκτός από επικίνδυνοι, υποδηλώνουν και εναν ερασιτεχνισμό σε κρίσιμες στιγμές για τα ζητήματα εθνικής ασφαλείας.

Υποδηλώνουν ωστόσο και την «απόσταση» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πανό Καμμένο, με τον υπουργό Άμυνας σε συγκεκριμένες στιγμές να μπαίνει στον «πάγο» και τους χειρισμούς είτε σε επικοινωνιακό είτε σε διπλωματικό επίπεδο να αναλαμβάνουν ο αναπληρωτής του στο Πεντάγωνο Φώτης Κουβέλης ή ακόμα και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης.

Τα γεγονότα αυτά ενισχύουν τα γαλάζια ερωτήματα από τη στιγμή όπου τόσο η πολιτική ή ακόμα και η στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, δεν προχώρησαν άμεσα σε επίσημη ανακοίνωση και μάλιστα όταν η είδηση ήταν γνωστή στα Μέσα Ενημέρωσης από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.