Θεοδωρικάκος για 16χρονο: «Ας σεβαστούμε όλοι τη Δικαιοσύνη που θα κρίνει για τις ευθύνες»

«Επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβρη του 2008»
|
Eurokinisi

Με φράσεις όπως «επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβρη του 2008» και «ο Νόμος ισχύει για όλους» ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δήλωσή του επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για τους χειρισμούς της στο θέμα του τραυματισμού του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, αλλά και προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα.

Είπε πως το τραγικό -όπως το χαρακτήρισε- συμβάν στη Θεσσαλονίκη διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία με βάση το Σύνταγμά είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες και κάλεσε τους πάντες να το σεβαστούν.
Επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση και μάλιστα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αλλά και άλλες φωνές στο δημόσιο βίο επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν για μικροκομματικούς λόγους αυτήν την επώδυνη υπόθεση. Με εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού, με ακραία ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι συλλήβδην στην Αστυνομία, αλλά και την Κυβέρνηση. Επιχειρώντας μάλιστα μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβρη του 2008. Επιζητώντας την επανάληψη των ίδιων θλιβερών γεγονότων που είχαν συμβεί τότε. Ματαιοπονούν, δεν θα το επιτρέψουμε».

Ο κύριος Θεοδωρικάκος ζήτησε από όλους να καταδικάσουν τα χθεσινά επεισόδια και τον τραυματισμό των αστυνομικών, ενώ εξέφρασε την συμπαράστασή του προς την οικογένεια του 16χρονου αγοριού, ευχόμενος να αναρρώσει γρήγορα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα