ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/12/2017 15:13 EET

Ταγιάνι: Απαράδεκτο κράτη της ΕΕ να μη δέχονται μετανάστες που βρίσκονται σε Ελλάδα και Ιταλία

Παράλληλα τονίζει πως η λιτότητα δεν μπορεί να μειώσει το δημόσιο χρέος

«Η λιτότητα δεν μπορεί να μειώσει το δημόσιο χρέος. Η Ελλάδα χρειάζεται στρατηγική ανάπτυξης με σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, Η μείωση του χρέους περνά μέσα από την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας», τονίζει ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, σε συνέντευξή του στα «Νέα».

Ο κ. Ταγιάνι χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτο» το γεγονός ότι κράτη της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία, αρνούνται να δεχτούν μετανάστες, που βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Ιταλία και θυμίζει ότι επί κομμουνιστικού καθεστώτος η Ευρώπη τις βοήθησε. «Ευρώπη σημαίνει αλληλεγγύη. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η μετεγκατάσταση χιλίων ή δύο χιλιάδων ανθρώπων δεν θα αλλάξει τα δεδομένα σε μια χώρα. Θα πρέπει να σκεφθούν Ουγγαρία, Πολωνία και Τσεχία ότι επί κομμουνιστικού καθεστώτος η Ευρώπη τις βοήθησε. Σήμερα λαμβάνουν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, αλλά αρνούνται τους μετανάστες» λέει σχετικά.

Παράλληλα δηλώνει ανήσυχος για την πορεία απομάκρυνσης της Τουρκίας από την ΕΕ, ενώ για το κυπριακό τονίζει ότι «η Αμμόχωστος είναι πόλη ελληνική, δεν είναι τουρκική. Η Άγκυρα θα πρέπει να το κατανοήσει».

«Ανησυχώ, διότι η Αγκυρα είναι σημαντική για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Όμως, δεν είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν έναντι της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση...Υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς την Ευρώπη και χρειαζόμαστε ξεκάθαρα μηνύματα από την Άγκυρα. Αλλά ο Ερντογάν επιλέγει να απομακρυνθεί από την Ευρώπη. Στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών είναι υπέρ του παγώματος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία» λέει ο κ. Ταγιάνι. 

 

 

Sponsored Post