Πρόβλημα ελέγχου ανέφερε ο πιλότος του μοιραίου Boeing πριν τη συντριβή

Τι εντόπισε στο αεροσκάφος και τι ζήτησε από τον πύργο ελέγχου.
|
Baz Ratner / Reuters

Νέα συνταρακτικά στοιχεία για τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης ET 302 με τους 157 νεκρούς στην Αιθιοπία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας πρόβλημα που εμφανίστηκε αμέσως μετά την απογείωση.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ένας από τους δύο πιλότους του Boeing 737 MAX ανέφερε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον έλεγχο του αεροσκάφους, λίγα λεπτά πριν συντριβεί. Ολα δείχνουν πως επρόκειτο για εσωτερικό πρόβλημα και όχι για κάποιον εξωγενή παράγοντα, όπως π.χ. εισβολή πουλιών στον κινητήρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ο κυβερνήτης του αεροπλάνου ζήτησε και έλαβε άδεια για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Μπόλε της Αντίς Αμπέμπα, όμως μετά από τρία λεπτά χάθηκε η επικοινωνία με το πιλοτήριο.

Τα μαύρα κουτιά του Boeing έχουν εντοπιστεί και αναμένεται να αποσταλούν στην Γερμανία για περαιτέρω ανάλυση.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερες χώρες και αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο καθηλώνουν στο έδαφος τα συγκεκριμένα αεροπλάνα, υπό τον φόβο ενός νέου δυστυχήματος.

Στις χώρες αυτές ήρθαν να προστεθούν ο Καναδάς, η Τουρκία, η Ινδία, η Πολωνία, η Γερμανία, που έχουν απαγορεύσει μαζί με πολλές άλλες τις πτήσεις των Boeing 737 MAX.

(με πληροροφορίες από New York Times, Reuters)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα