ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/05/2019 16:43 EEST | Updated 28/05/2019 16:43 EEST

Τέλος από τη ΝΔ ο συντονιστής ετεροδημοτών μετά το χυδαίο σχόλιο κατά Κούνεβα

«Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα!», έγραψε στην ανάρτησή του ο Κώστας Στεφανίδης...

EUROKINISSI

Σε προσβλητικό σχόλιο κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα προέβη ο συντονιστής ετεροδημοτών της ΝΔ Κώστας Στεφανίδης.

Την αποπομπή του από τη ΝΔ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έκανε λίγο αργότερα η ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο Κ. Στεφανίδης πόσταρε την εξής ερώτηση: «Τώρα που η Κούνεβα του Σύριζα δεν εξελέγη Ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα!».

Για «ρατσιστική και σεξιστική ανάρτηση», έκανε λόγο το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «δείχνει με τον πιο χυδαίο τρόπο, την άποψη στελεχών της ΝΔ για την θέση των εργαζομένων γυναικών». «Είναι σαφές πως για τη ΝΔ και τα στελέχη της, μια καθαρίστρια δεν δικαιούται να συμμετέχει στον πολιτικό βίο. Φαίνεται ότι για αυτούς, οι θέσεις εξουσίας ανήκουν αποκλειστικά σε λίγους και εκλεκτούς, κυρίως προνομιούχους άνδρες, γόνους συγκεκριμένων οικογενειών», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «η ηγεσία της ΝΔ, έστω και τώρα, οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να αποδοκιμάσει έμπρακτα συμπεριφορές τέτοιου είδους» - κάτι που έγινε αργότερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι «η Κ. Κούνεβα υπήρξε για χρόνια συνδικαλίστρια, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Για τους αγώνες της, το 2008 δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα. Από το 2014, που εξελέγη ευρωβουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κ. Κούνεβα έδωσε μάχη για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα».