Τέλος στη λειτουργία πτήσης: Προσεχώς κλήσεις και «σερφάρισμα» με το κινητό στο αεροπλάνο

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας 5G και ελάχιστο κίνδυνο παρεμβολών.
Hispanolistic via Getty Images

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι αεροπορικές εταιρείες πλέον θα βρίσκονται σε θέση να παρέχουν τεχνολογία 5G στα αεροπλάνα, παράλληλα με δεδομένα κινητής τηλεφωνίας που θα κινούνται με μικρότερες ταχύτητες. Αυτό θα μπορούσε να σημάνει την έναρξη μιας εποχής που ως επιβάτες δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να βάζουμε το κινητό μας τηλέφωνό σε λειτουργία πτήσης.

Θα μπορούμε δηλαδή να χρησιμοποιούμε κανονικότατα όλες τις λειτουργίες της συσκευής μας κατά τη διάρκεια της πτήσης. Να κάνουμε τηλεφωνήματα, να παρακολουθούμε βίντεο, να ακούμε μουσική, ακόμα και να χρησιμποιούμε βαριές εφαρμογές.

Ο Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος της ΕΕ, δηλώνει ότι το σχέδιο θα μας επιτρέψει την πρόσβαση σε καινοτόμες υπηρεσίες και θα βοηθήσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες να αναπτυχθούν.

Το νέο σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τις πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες που παρέχει το 5G, οι οποίες σύμφωνα με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της EE αγγίζουν μέχρι και τα 100 Mbps, επιτρέποντας τη λήψη μιας ταινίας σε λίγα μόνο λεπτά.

Ο Ντάι Γουίτινγκαμ, διευθύνων σύμβουλος της Επιτροπής Ασφάλειας Πτήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, υπόσχεται ότι ο κίνδυνος παρεμβολής είναι ελάχιστος παρά την ανησυχία στις ΗΠΑ ότι οι συχνότητες 5G θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις πτήσεις, ακόμη και να οδηγήσουν σε εσφαλμένες μετρήσεις υψομέτρου.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή