Πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα του, επειδή δεν του αγόραζε γυαλιά εικονικής πραγματικότητας

Αρχικά υποστήριξε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε.
Carol Yepes via Getty Images

Ένα αγόρι, 10 ετών, στο Μιλγουόκι πυροβόλησε τη μητέρα του, τραυματίζοντάς την θανάσιμα, επειδή δεν του αγόραζε ένα VR headset (ακουστικά εικονικής πραγματικότητας), σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Το παιδί είπε αρχικά στην αστυνομία ότι ο πυροβολισμός της 21ης Νομβρίου ήταν ατύχημα καθώς το όπλο εκπυρσοκρότησε. Όμως, όταν η αστυνομία ξαναμίλησε με το αγόρι - επειδή προέκυψαν νέες πληροφορίες- το αγόρι ομολόγησε ότι σημάδεψε τη μητέρα του προτού την πυροβολήσει. Το αγόρι κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ως ενήλικος.

Η νομοθεσία στο Ουισκόνσιν απαιτεί τα παιδιά από 10 ετών να κατηγορούνται ως ενήλικοι για συγκεκριμένα σοβαρά εγκλήματα, αν και οι δικηγόροι του παιδιού μπορούν να επιδιώξουν να δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων. Το αγόρι, που σύμφωνα με την οικογένειά του αντιμετωπίζει ζητήματα ψυχικής υγείας, κρατείται σε φυλακή ανηλίκων.

«Πρόκειται για μια απόλυτη οικογενειακή τραγωδία», είπε η Άνζελα Κάνιγκαμ, μία από τις δικηγόρους του αγοριού. «Δεν νομίζω ότι κανείς θα το αρνηθεί ή θα διαφωνήσει με αυτό… Το σύστημα των ενηλίκων είναι απολύτως ανεπαρκές για να καλύψει τις ανάγκες ενός 10χρονου παιδιού».

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 07:00 το πρωί της 21ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την καταγγελία, το αγόρι είπε αρχικά στους αστυνομικούς ότι πήρε το όπλο από την κρεβατοκάμαρα της μητέρας του και πήγε στο υπόγειο όπου εκείνη έβαζε πλυντήριο. Υποστήριξε ότι στριφογύριζε το όπλο στο χέρι του, όταν αυτό εκπυρσοκρότησε.

Έπειτα από την κατάθεση, το αγόρι έμεινε με την οικογένειά του και η αρχική ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε ότι ο πυροβολισμός προκλήθηκε από παιδί που «έπαιζε» με ένα όπλο.

Μία ημέρα αργότερα, ανήσυχοι συγγενείς κάλεσαν την αστυνομία.
Η θεία του παιδιού είπε στις αρχές πως όταν ρώτησε το αγόρι για τον πυροβολισμό, ο 10χρονος της δήλωσε ότι σημάδεψε με το όπλο τη μητέρα του και εκείνη του είπε να το κατεβάσει. Επιπλέον, τόσο η θεία όσο και η αδελφή του αγοριού είπαν ότι ο 10χρονος δεν έκλαψε ποτέ, ούτε έδειξε μεταμέλεια.
Μάλιστα, μία ημέρα μετά τον θάνατο της μητέρας του, το αγόρι μπήκε στο Amazon και παρήγγειλε ένα VR headset. Το ίδιο πρωί, επιτέθηκε στον επτάχρονο εξάδελφό του.

Οι συγγενείς ανέφεραν στις αρχές πως και στο παρελθόν υπήρξαν ζητήματα με τη συμπεριφορά του αγοριού. Όταν ήταν τεσσάρων ετών, στριφογύριζε τον σκύλο της οικογένειας, τραβώντας τον από την ουρά. Πριν από έξι μήνες, γέμισε ένα μπαλόνι με εύφλεκτο υγρό και άναψε φωτιά, προκαλώντας έκρηξη με συνέπεια να καούν έπιπλα και το χαλί. Όταν τον ρώτησαν για αυτό, είπε στους συγγενείς του ότι ακούει πέντε ανθρώπους να του μιλάνε.

Αφού έμαθε τις νέες λεπτομέρειες η αστυνομία του Μιλγουόκι μίλησε ξανά στο αγόρι. Αυτή τη φορά το παιδί παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι σημάδεψε τη μητέρα του, κρατώντας το όπλο με τα δύο χέρια, ενώ ήταν σε στάση για να πυροβολήσει. Υποστήριξε ότι προσπάθησε να πυροβολήσει τον τοίχο για να την τρομάξει, όταν εκείνη στάθηκε μπροστά του, με συνέπεια να τη χτυπήσει η σφαίρα στο κεφάλι.

Το αγόρι ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι το προηγούμενο βράδυ είχε πάρει το κλειδί για το κουτί όπου φυλούσε η μητέρα του το όπλο. Το επόμενο πρωί, ήταν θυμωμένος μαζί της, επειδή τον ξύπνησε νωρίς- στις 06:00 αντί για τις 06:30- και επειδή δεν τον άφηνε να αγοράσει κάτι που ήθελε από το Amazon. Αφού σκότωσε τη μητέρα του, ανέβηκε στον δεύτερο όροφο και ξύπνησε την 26χρονη αδελφή του, η οποία κάλεσε την αστυνομία.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα