ΔΙΕΘΝΕΣ
01/06/2018 14:56 EEST

Την εμπιστοσύνη τους στον νέο σοσιαλιστή πρωθυπουργό της Ισπανίας εκφράζουν Βρυξέλλες και κράτη μέλη της ΕΕ

AdrianHancu via Getty Images

Πλήρη εμπιστοσύνη στην νέα ισπανική κυβέρνηση έχει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε εκπρόσωπός του κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Έστειλε (στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ) συγχαρητήρια επιστολή στην οποία εκφράζει την εμπιστοσύνη του ότι η ισπανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να συμβάλλει με εποικοδομητικό τρόπο σε μία ισχυρότερη, περισσότερο ενωμένη και δικαιότερη Ευρωπαϊκή Ενωση».

Την ελπίδα ότι στην Ισπανία θα σχηματιστεί μια σταθερή κυβέρνηση εξέφρασε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, τονίζοντας ωστόσο ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης αφορά την ισπανική πολιτική.

«Η Γερμανία και η Ισπανία είναι σημαντικοί εταίροι και δεν επιθυμώ να προχωρήσω σε οποιαδήποτε εικασία», εξήγησε ο κ. Ζάιμπερτ, ο οποίος πάντως αναγνώρισε τα επιτεύγματα του απερχόμενου Πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι για την χώρα του, λέγοντας ότι συνέβαλαν στην έξοδο της Ισπανίας από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις. Η Ισπανία έχει σήμερα τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη. 

Τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ισπανία, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος αναλαμβάνει άμεσα πρωθυπουργός συνεχάρη η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. «Πέδρο, Θερμά Συγχαρητήρια. Η επιτυχία σου έφερε ξανά ελπίδα στην Ισπανία και την Ευρώπη και αισιοδοξία σ′ όλους μας» αναφέρει σε μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Γεννηματά. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία για την πρωθυπουργοποίηση του κ. Σάντσες, που είναι θετική εξέλιξη σε δύσκολους καιρούς για την Ισπανία, εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

Sponsoed post