ΔΙΕΘΝΕΣ
23/07/2019 17:35 EEST

Την πρώτη φάση της παράδοσης των S-400 στην Τουρκία ολοκληρώνει η Ρωσία

Προσβλέπει σε συνεργασία στον τομέα της πολεμικής αεροπορίας.

ASSOCIATED PRESS

Η πρώτη φάση της παράδοσης των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας της Ρωσίας, Ντμίτρι Σουγκάγεφ.

Ο Σουγκάγεφ επισήμανε ότι μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποκλείσει την Τουρκία από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των F-35, «δεν μειώθηκε ο αριθμός εκείνων που επιθυμούν να αγοράσουν S-400».

Ο Ρώσος αξιωματούχος επισήμανε ότι η Ρωσία προσβλέπει να συνεχίσει τη στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία με την Τουρκία και μετά την παράδοση των S-400, ιδιαίτερα στον τομέα της πολεμικής αεροπορίας.

«Είμαι βέβαιος, ότι με τους Τούρκους εταίρους μας θα υπάρξουν αρκετά άλλα ζητήματα συνεργασίας, ιδιαίτερα και στον τομέα της πολεμικής αεροπορίας, γι αυτό υπό αυτή την έννοια είμαι αισιόδοξος» δήλωσε ο Σουγκάγεφ, μιλώντας σε επιτροπή εμπειρογνωμόνων της αμυντικής βιομηχανίας στην Κρατική Δούμα.

Η Τουρκία «διαφημίζει» τους S-400

Στο μεταξύ, δόθηκε στη δημοσιότητα το έμβλημα της πρώτης μονάδας με S-400 της Τουρκίας, το οποίο έφτιαξε Τούρκος καλλιτέχνης: Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το έμβλημα, που απεικονίζει έναν έφιππο τοξότη, έχει λάβει ήδη σχετική έγκριση. 

 

 

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS)

Sponsored Post