Τεστ εγκυμοσύνης δίνει αποτέλεσμα εξετάζοντας το σάλιο

Τα αποτελέσματα βγαίνουν εντός 10 λεπτών.
Salignostics

Αποτέλεσμα με βάση το σάλιο δίνει το τεστ εγκυμοσύνης SaliStick, που αρχίζει να πωλείται σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του New Atlas, ένα απλικατέρ χρησιμοποιείται για τη συλλογή δείγματος το οποίο μετά τοποθετείται σε μονάδα ανάλυσης. Τα αποτελέσματα του τεστ προβάλλονται σε οθόνη εντός 10 λεπτών, με δύο γραμμές να δείχνουν εγκυμοσύνη και μία να δείχνει αρνητικό τεστ.

Το τεστ αυτό αναζητά αυξημένα επίπεδα β-hCG, που είναι ευρέως γνωστή ως ορμόνη εγκυμοσύνης και εντοπίζεται στο σάλιο μέσα σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες και αυξάνεται σταθερά. Σε κλινικές δοκιμές σε πάνω από 300 γυναίκες, το τεστ αποδείχτηκε 95% ακριβές όταν γινόταν από την πρώτη ημέρα μιας περιόδου που δεν ήρθε. Επιπλέον, υπάρχει εφαρμογή που επιτρέπει τον διαμοιρασμό των αποτελεσμάτων.

Αν και είναι ελαφρώς πιο ανακριβές από τα γνωστά τεστ που βασίζονται στα ούρα, υπάρχουν προφανώς πλεονεκτήματα- όπως το ότι δεν χρειάζεται να πάει η γυναίκα στην τουαλέτα. Ωστόσο. απαιτείται να περάσουν 30 λεπτά αφού κάποια φάει ή πιει για να κάνει το τεστ.

Δημοφιλή