ΔΙΕΘΝΕΣ
21/09/2021 11:08 EEST | Updated 21/09/2021 11:10 EEST

Τέξας: Εδιωξαν ζευγάρι από εστιατόριο επειδή φορούσαν μάσκα για τον κορονοϊό

Βρέθηκαν απολογούμενοι επειδή ήθελαν να προστατεύσουν το 4 μηνών ανοσοκατασταλμένο παιδί τους.

NurPhoto via Getty Images

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, όπως καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, χωρίς την οποία δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν.

Ωστόσο, στο Τέξας των ΗΠΑ ένα εστιατόριο έφτασε στο άλλο άκρο: αρνήθηκε να εξυπηρετήσει ζευγάρι επειδή αμφότεροι φορούσαν μάσκες προσώπου για να προστατευθούν από τον κορονοϊό.

Την περασμένη εβδομάδα η Νάταλι Γουέστερ μαζί με τον σύζυγό της Χοσέ και μερικούς ακόμη φίλους τους επισκέφτηκαν ένα εστιατόριο-μπαρ περίπου 20 μίλια έξω από το Ντάλας, σε μια σπάνια έξοδό τους λόγω πανδημίας.

Αμφότερα τα μέλη του ζευγαριού είναι πλήρως εμβολιασμένοι αλλά φορούν πάντα μάσκες σε κλειστούς χώρους για να προστατεύσουν τον μόλις 4 μηνών γιο τους, ο οποίος είναι ανοσοκατεσταλμένος.

Μια υπάλληλος του εστιατορίου, όμως, τους ζήτησε να βγάλουν τις μάσκες.

«Η σερβιτόρα μας ήρθε, κάθισε δίπλα μου και μου είπε: ″Ο διευθυντής μου είπε να έρθω γιατί είμαι πιο ευγενική από αυτόν... Αλλά αυτή είναι η πολιτική μας και πρέπει να βγάλετε τις μάσκες σας», περιέγραψε η Νάταλι.

Οταν οι ίδιοι αρνήθηκαν, τους ζητήθηκε να φύγουν.

Οπως πολλές άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, το Τέξας έχει δυσκολευτεί να συγκρατήσει την αύξηση των κρουσμάτων Covid και των θανάτων που προκαλούνται από την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα. Παράλληλα, καλείται να αντιμετωπίσει το μεγάλο κύμα αντιεμβολιαστών.

Παρ’ όλα αυτά, ο κυβερνήτης Γκρεγκ Αμποτ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό τον Αύγουστο, προσπάθησε να απαγορεύσει τις εντολές για υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Το εν λόγω εστιατόριο, πάντως, λέει ότι έχει πολιτική για υποχρεωτική μη χρήση μάσκας.

Ο ιδιοκτήτης του δήλωσε: «Νομίζω ότι η συνολική αντίδραση με τις μάσκες είναι γελοία στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή». Παράλληλα, υπερασπίστηκε το δικαίωμα της επιχείρησής του σε αυτή την πολιτική.

«Εχω ξοδέψει τα χρήματά μου σε αυτή την επιχείρηση, το αίμα μου και τα δάκρυα μου και δεν θέλω μάσκες εδώ μέσα», ξεκαθάρισε.

(με πληροφορίες από Guardian)