Τέξας: Περίπλοκη επέμβαση 11 ωρών για διαχωρισμό σιαμαίων, νέα ζωή για κοριτσάκια 4 μηνών

Η περίπλοκη επέμβαση κράτησε 11 ώρες και συμμετείχαν περισσότεροι από 12 γιατροί.
.
.
COOK CHILDREN’S MEDICAL CENTER

Ο «ένας» έγινα «δύο» στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας τη Δευτέρα (23/1) καθώς γιατροί κατάφεραν μετά από μια περίπλοκη επέμβαση να διαχωρίσουν δύο δίδυμα κοριτσάκια 4 μηνών.

Οι Τζάμι Λιν και Άμι Λιν, κόρες των Αμάντα Αρσιένγκα και Τζέιμς Φίνλεϊ , ήταν τα πρώτα σιαμαία που διαχωρίστηκαν στο Cook Children’s Medical Center.

Η περίπλοκη επέμβαση κράτησε 11 ώρες και συμμετείχαν περισσότεροι από 12 υγειονομικοί, μεταξύ των οποίων τέσσερις παιδιατρικοί χειρούργοι, τρεις αναισθησιολόγοι και δύο πλαστικοί χειρούργοι - ένας για κάθε ένα από τα μωρά, αναφέρει το People.

Ο Χοσέ Ιγκλέσιας, ιατρικός διευθυντής της παιδοχειρουργικής στο Cook Children’s εκτίμησε πως ο διαχωρισμός σε τόσο πρώιμο στάδιο της ζωής τους θα βοηθήσει ώστε να μην πάθουν σοκ από την αλλαγή στο σώμα τους.

Οι Αμάντα και ο Τζέιμς έμαθαν ότι τα μωρά ήταν ενωμένα από νωρίς, από το υπερηχογράφημα των 10 εβδομάδων, και τα νεογέννητα πέρασαν τους πρώτους μήνες της ζωής τους στο νοσοκομείο.

.
.
COOK CHILDREN’S MEDICAL CENTER

«Είπε ότι αυτό είναι το κεφάλι του μωρού», θυμάται η Αμάντα. «Τι είναι αυτό ειπα; και ο γιατρός απάντησε, «Αυτό είναι το κεφάλι του άλλου μωρού». Και είπα «Τι;»»

Λίγο μετά το ραντεβού, οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι τα δύο κορίτσια ήταν σιαμαία.

Όσον αφορά στην ίδια την επέμβαση, οι γιατροί χρειάστηκαν πέντε ώρες - από τη στιγμή που μπήκαν στο χειρουργείο - για να κάνουν την πρώτη τομή και ο λόγος, όπως είπε η Βαλέρια Γκίμπς, διευθύντρια των περιεγχειρητικών υπηρεσιών, ήταν ότι ήθελαν να γίνουν όλα με απόλυτη ασφάλεια.

Μόλις και τα δύο μωρά ήταν ασφαλή, η ομάδα άρχισε τον χωρισμό. Το πρώτο που χωρίστηκε ήταν το συκώτι.

Στις 3 μ.μ. τοπική ώρα, η οικογένεια άκουσε τα χαρμόσυνα νέα.

«Έχετε δύο μωρά σε δύο ξεχωριστά κρεβάτια» ενημέρωσε η Gibbs τους γονείς, που περίμεναν με αγωνία τα νέα.

.
.
COOK CHILDREN’S MEDICAL CENTER

Ωστόσο, οι μικρές έχουν ακόμα δρόμο να διανύσουν για την πλήρη ανάρρωσή τους. Η νεογνολόγος Μέρι Φράνσες Λίνς σημείωσε πως οι προκλήσεις μπορεί να είναι πολλές. «Έχουμε ακόμη κάποιους άγνωστους παράγοντες όσον αφορά στο πώς θα επηρεαστεί το κοινό αγγειακό τους σύστημα και η κοινή τους ανατομία».

Η βασική ανησυχία για τις πρώτες μέρες όμως, είναι να αναπνέουν κανονικά και να μην πονούν. Είναι πιθανό ότι στο μέλλον μπορεί να χρειαστούν κι άλλες επεμβάσεις.

Υπάρχει μια «πιθανότητα» τα κορίτσια να χρειαστούν μελλοντικές επεμβάσεις για να διασφαλιστεί θα αναπτυχθούν σωστά, είπε ο Δρ Ιγκλέσιας.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα