Θέλει το πλυντήριο πλύσιμο; Αν μυρίζουν τα ρούχα σας, τότε ναι

monkeybusinessimages via Getty Images

Πιθανόν να μην πλένετε τις οικιακές συσκευές τόσο συχνά όσο θα έπρεπε. Πιθανόν να πιστεύετε ότι οι συσκευές όπως το πλυντήριο ή το στεγνωτήριο είναι αυτοκαθαριζόμενα, λόγω της φύσης της δουλειάς τους που είναι να καθαρίζουν τα ρούχα. Αλλά δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει.

Αν επιθυμείτε να έχετε μια πεντακάθαρη ζωή, θα πρέπει να πλένετε το πλυντήριο και στεγνωτήριο σε τακτά χρονικά διαστήματα με λευκαντικό για να απολυμάνετε τη μούχλα.

Αυτοί που ασχολούνται περισσότερο με τις δουλειές του σπιτιού, γνωρίζουν και πώς να καθαρίσουν τα χνούδια πριν από κάθε κύκλο. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν είναι ότι υπάρχουν κι άλλα βήματα στη διαδικασία συντήρησης της συσκευής του πλυντηρίου.

Για την αποτελεσματική καθαριότητα του πλυντηρίου, θα χρειαστείτε ένα τέταρτο φλιτζανιού λευκαντικού, όπως συμβουλεύει η ειδικός στην καθαριότητα του σπιτιού Beth McGee. Αν δεν υπάρχει ρύθμιση απολυμαντικού, απλώς βάλτε το πρόγραμμα σε λειτουργία χωρίς να υπάρχουν ρούχα ή απορρυπαντικό μέσα και ρυθμίστε το στην πιο ζεστή θερμοκρασία, εκείνη που βάζετε όταν θέλετε να απαλλαγείτε από μυρωδιές όπως χλωρίνης (ή και ξύδι, όπως προτιμούν μερικοί).

Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος, ανοίξτε την πόρτα του πλυντηρίου και αφήστε την ανοιχτή για ώρα ώστε να στεγνώσει εσωτερικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τα μέρη της ροδέλας όπου δεν φτάνει το απορρυπαντικό κατά τη διάρκεια του κύκλου καθαρίσματος, όπως για παράδειγμα τα φρεάτια όπου ρίχνετε το απορρυπαντικό και το μαλακτικό υφασμάτων ή της ελαστικές «σφραγίδες» γύρω από την πόρτα.

Όταν πρόκειται για το στεγνωτήριό σας, θα θέλετε περιστασιακά όχι μόνο να αφαιρέσετε τη συσσώρευση από τα χνούδια αλλά να καθαρίσετε ολόκληρο τον μηχανισμο. Εδώ συνίσταται η αγορά ενός πινέλου για να κάνετε αυτή τη δουλειά, αποσυνδέοντας τον αγωγό στεγνώματος από τη συσκευή και φυσικά στη συνέχεια θα πρέπει να καθαρίσετε τα χέρια σας που θα είναι γεμάτα από χνούδια. Επιπλέον, θα χρειαστείτε την κεφαλή της ηλεκτρικής σκούπας για να απομακρύνετε τα χνούδια από περιοχές του πλυντηρίου που είναι δύσκολο να καθαριστούν. Αν αυτή η κίνηση σας γίνει συνήθεια, θα μειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς και τα ρούχα σας θα έχουν την αίσθηση φρεσκάδας.

Τέλος, οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να καθαρίζετε το πλυντήριο και το στεγνωτήριο μια φορά τον μήνα για να διατηρήσετε την ευχάριστη μυρωδιά και στα ρούχα αλλά και στις συσκευές σας.

Πηγή: Mental Floss