ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/05/2019 18:27 EEST

Θύματα ληστείας υπάλληλοι εφοπλιστικών εταιριών - Πώς δρούσε το κύκλωμα

Οι συλληφθέντες στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα.

Eurokinissi

Συμμορία που έβαζε στο στόχαστρό της πελάτες τραπεζών εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την περασμένη Πέμπτη στη Γλυφάδα τρεις Ρομά, ηλικίας 46,40 και 36 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον δύο  συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον Δεκέμβριο του 2018 έκλεβαν άτομα, τα οποία εντόπιζαν και στοχοποιούσαν σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών και εισέρχονταν σε αυτά παριστάνοντας τους πελάτες, προκειμένου να εντοπίσουν άτομα που πραγματοποιούσαν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών. Κατά την αποχώρησή των θυμάτων τους, ειδοποιούσαν τους συνεργούς τους, που περίμεναν έξω από τις τράπεζες, οι οποίοι ακολουθούσαν τα θύματα τους χρησιμοποιώντας διάφορα οχήματα είτε ιδιοκτησίας τους είτε νοικιασμένα.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας αναδιπλούμενους σουγιάδες και μεταλλικά σύρματα προκαλούσαν φθορές-σκίσιμο στα ελαστικά των αυτοκινήτων που επέβαιναν οι παθόντες και αφαιρούσαν τις τσάντες με τα χρηματικά ποσά χωρίς εκείνοι να προλάβουν να αντιδράσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα θύματα της συμμορίας ήταν υπάλληλοι γνωστών εφοπλιστών, οι οποίοι έκαναν ανάληψη χρημάτων για τις εφοπλιστικές εταιρίες και έπεσαν θύματα κλοπής. Ενδεικτικό είναι ότι σε μία περίπτωση τα μέλη της σπείρας αφαίρεσαν χαρτοφύλακα από υπάλληλο εφοπλιστή, που περιείχε 50.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιάσθηκαν 14 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οχήματα και μία περίπτωση ληστείας στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βούλας, του Κορωπίου, της Ηλιούπολης και της Κηφισιάς.

Κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των (1.950) ευρώ, (22) αμερικάνικα δολάρια, (100.000) δηνάρια Γιουγκοσλαβίας, (5) δολάρια Αυστραλίας, (50) Γερμανικά μάρκα, (10) δολάρια Καναδά, δύο (2) μεταλλικοί αναδιπλούμενοι σουγιάδες, δύο (2) κομμάτια μεταλλικού σύρματος και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.