Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις οικολόγων κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τις κοπές δέντρων (Βίντεο)

Απομάκρυναν διαδηλωτές σηκωτούς on camera.
Open

Σε συλλήψεις 14 διαδηλωτών που κατηγορούνται ότι επιχείρησαν το πρωί της Δευτέρας, στη διάρκεια διαμαρτυρίας, να εμποδίσουν συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης να προβεί σε κοπή δέντρων, προχώρησε η αστυνομία.

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι εικόνες που καταγράφηκαν από τα τηλεοπτικά συνεργεία, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να απομακρύνουν κάποιους από τους διαδηλωτές «σηκωτούς».

Μεταξύ των ατόμων που συνελήφθησαν είναι ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Οικολογία-Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράνομη βία και επιπλέον στον κατηγορούμενο δημοτικό σύμβουλο για βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση), απόπειρα σωματικής βλάβης, εξύβριση και απειλή.

Οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο απ′ όπου πήραν αναβολή για τις 16/3 και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η αστυνομική επιχείρηση, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε επικοινωνία που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δημοφιλή