Θεσσαλονίκη: Σοκ με άγρια κακοποίηση σκύλου από ηλικιωμένο (Βίντεο)

«Τον φοβερίζω για να μην τρώει τις κότες»
Facebook/Συνυπάρχω - Φιλοζωικό Σωματείο Λαγκαδά

Αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο με έναν 87χρονο άνδρα ο οποίος κακοποιεί βάναυσα σκύλο σε υπαίθριο χώρο, στον οικισμό των Λουτρών του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε φιλοζωική ομάδα στο Facebook, ο άνδρας φαίνεται να χτυπάει με ξύλο τον σκύλο. Σε βάρος του κατατέθηκε μήνυση από την αντιπρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου Λαγκαδά «Συνυπάρχω».

Ο άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Τετάρτη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τη σύλληψη τού έχει επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ο κακοποιημένος σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο του δήμου για να εξεταστεί η κατάσταση της υγείας του, ενώ ο δράστης φέρεται να έχει στην ιδιοκτησία του τουλάχιστον ένα ακόμα σκυλί.

«Δεν ήταν ξύλο, το φοβερίζω για να μην τρώει κότες»

«Δεν ήταν ξύλο και το βλέπετε το σκυλί ότι έιναι σε άριστη κατάσταση, ένα πλαστικό σωληνάκι, αυτό εδώ (σ.σ. το δείχνει στην κάμερα) και το χτυπάω στη γη για να τρομάξει για να αρχίσει να μαθαίνει για να μην φάει τις κότες. Το πήρα δύο ημερών, το μεγαλώνω και πρέπει να μάθει να μην πειράζει τις κότες και για αυτό το φοβερίζουμε» υποστήριξε νωρίτερα ο 87χρονος.