ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/11/2018 11:56 EET | Updated 14/11/2018 12:39 EET

Τι απαντά ο Κώστας Σημίτης για το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών

Μετά από εντολή της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

EUROKINISSI

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης σχολιάζοντας το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών του, μετά από εντολή της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω», σημειώνει ο κ. Σημίτης, καταλήγοντας:

«Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και μελών της οικογένειάς του, αποκάλυψε η εφημερίδα «Τα Νέα», ενώ στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε και αρμοδίως από την ίδια την Αρχή.

Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με κατάθεση Γάλλου το 2006 στην υπόθεση των φρεγατών με γενικές αναφορές περί του τότε πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.

H Aρχή έχει δώσει εντολή για άνοιγμα λογαριασμών και των κ.κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ευάγγελου Μαλαίσιου, τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Επιπλέον, ανάλογα αιτήματα έχουν γίνει σε Ελλάδα και Γερμανία, για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργούμ Σπύρο Σημίτημ μετά από δημοσιεύματα για ποσό ύψους 800.000 ευρώ, που αποτελούν αντικείμενο έρευνας και από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Sponsored Post