Τι χτυπάνε οι Γιαπωνέζοι

Το μότσι είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα που συνδέεται με τον εορτασμό του Ιαπωνικού Νέου Έτους.
KAZUHIRO NOGI via Getty Images

Θα μπορούσε άραγε αυτός να είναι ο πιο γρήγορος παρασκευαστής μότσι;

Ο Μιτσούο Νακατανι, είναι αυτό που λέμε «δάσκαλος» στην παρασκευή του μότσι, και να έχει κανείς την ευκαιρία να παρακολουθήσει την δουλειά του, είναι πραγματική απόλαυση.

To μότσι είναι ιαπωνικό κέικ ρυζιού που κατασκευάζεται από το μότσιγκομ, ένα είδος κολλώδους ρυζιού από μικροκόκκους japonica, και μερικές φορές από άλλα συστατικά όπως νερό, ζάχαρη και καλαμποκάλευρο.

Το ρύζι μετατρέπεται σε πολτό και ύστερα πλάθεται στο επιθυμητό σχήμα. Στην Ιαπωνία, παράγεται παραδοσιακά σε μια τελετή που ονομάζεται μπτσιτσούκι.

Αν και καταναλώνεται όλον τον χρόνο, το μότσι είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα που συνδέεται με τον εορτασμό του Ιαπωνικού Νέου Έτους και συνήθως πωλείται και τρώγεται εκείνη την περίοδο.

Πηγή: Wikipedia

Δημοφιλή