ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/02/2018 10:39 EET | Updated 09/02/2018 10:41 EET

ΗΠΑ και Βρετανία καταδικάζουν τη νέα διήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

SOOC

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις τόσο των ΗΠΑ όσο και της Βρετανίας στη απόφαση της νέας διήμερης άδειας στον Δημήτρης Κουφοντίνα.

Από την πλευρά του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την ανησυχία του με την εκπρόσωπό του Heather Nauert να αναφέρει: «Καταδικάζουμε την απελευθέρωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενός καταδικασθέντος τρομοκράτη υπεύθυνου για τη δολοφονία 11 πολιτών. Είναι θεμελιώδης πεποίθησή μας ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν άδεια από την φυλακή. Η αμερικανική πρεσβεία στη Αθήνα έχει μεταφέρει τις ανησυχίες μας στην κυβέρνηση της Ελλάδας».

Βρετανίδα πρέσβης: Αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς έναν αμετανόητο κατάδικο τρομοκράτη να ξαναβγαίνει έτσι από τη φυλακή

«Είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς έναν αμετανόητο κατάδικο τρομοκράτη να ξαναβγαίνει έτσι από τη φυλακή. Σεβόμαστε την ανεξάρτητη Ελ/κή Δικαιοσύνη όμως για μια ακόμη φορά, η μνήμη των θυμάτων τρομοκρατίας & τα συναισθήματα των οικογενειών τους προσβάλλονται βάναυσα», έγραψε στο Twitter η Βρετανίδα πρέσβης στην Ελλάδα Kate Smith τη στιγμή που ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για τη δράση του στην 17Ν έβγαινε από τις φυλακές Κορυδαλλού.