ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/04/2018 11:50 EEST

Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. για τη ληστεία με θύμα επιχειρηματία στην Κηφισιά

Eurokinissi

Δεν πρόλαβαν να αφαιρέσουν αντικείμενα ή μετρητά οι δύο ληστές που πυροβόλησαν τον 52χρονο επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, μέσα στο σπίτι του στην Κάτω Κηφισιά.

Η σύζυγος του επιχειρηματία φαίνεται ότι είναι η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας, καθώς μπροστά στα μάτια της οι κακοποιοί πυροβόλησαν στην πλάτη τον άντρα της μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση αλλά έχει μιλήσει άτυπα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Όπως είπε, οι δράστες μιλούσαν καθαρά ελληνικά αλλά όχι άπταιστα. Αυτό κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι πρόκειται για αλλοδαπούς που ζουν για πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Επίσης, σχεδόν βέβαιο θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ. ότι έχει να κάνει με σεσημασμένους κακοποιούς, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανόν τα αποτυπώματα ή το γενετικό υλικό των δραστών υπάρχουν στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. Το συμπέρασμα αυτό συνάγεται από τον «επαγγελματικό» τρόπο δράσης τους.

Οι σκληροί κακοποιοί μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας χθες Δευτέρα στις 5.00 το πρωί. Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης, ο οποίος δραστηριοποιείται επί σειρά ετών με επιτυχία στο χώρο της ενέργειας, ξύπνησε από το θόρυβο, καθώς οι δράστες άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι για μετρητά και χρυσαφικά.

Στη θέα των ληστών αντιστάθηκε και ήρθε στα χέρια μαζί τους. Όταν οι δράστες κατάλαβαν ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχό τους, τότε ο ένας από τους δύο έβγαλε όπλο και τον πυροβόλησε δύο φορές στην πλάτη. Την ώρα εκείνη, ήταν παρούσα η σύζυγός του. Στη σοφίτα βρισκόταν ο ενήλικος γιος του ζευγαριού και στο ισόγειο η οικιακή βοηθός. Μετά τους πυροβολισμούς οι ληστές τράπηκαν σε φυγή, διότι αντιλήφθηκαν ότι οι πυροβολισμοί ακούστηκαν σε όλη τη γειτονιά. 

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι αποφάσισαν να εισβάλουν στην οικία, παρότι γνώριζαν ότι βρίσκεται στο εσωτερικό της η οικογένεια. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι ήταν εμφανές εξωτερικά ότι το σπίτι κατοικείται (υπήρχαν τα αυτοκίνητα του ζευγαριού). Στη συγκεκριμένη περιοχή ζουν πολλοί πολιτικοί και επιχειρηματίες. Για το λόγο αυτό υπάρχουν οικίες που φυλάσσονται είτε από αστυνομικούς με πολιτικά είτε από ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι. Φαίνεται, πάντως, ότι το σπίτι που επέλεξαν χθες οι κακοποιοί δεν διέθετε ούτε συναγερμό αλλά ούτε και κάμερες ασφαλείας.

Sponsored Box