Τιμή - ρεκόρ 1,3 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία για αντίτυπο του πρώτου τεύχους του Spider-Man

Πρόκειται για το ένα από τα μόλις δύο αντίτυπα του The Amazing Spider-Man No 1 που έχει χαρακτηριστεί σε «σχεδόν άριστη κατάσταση».
(AP Photo/Elaine Thompson)
(AP Photo/Elaine Thompson)
via Associated Press

Σπάνιο αντίτυπο του πρώτου τεύχους του «The Amazing Spider-Man» πωλήθηκε σε δημοπρασία πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια.

Το κόμικ, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1963, έφτασε στην τιμή ρεκόρ των 1,38 εκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι ένα από τα δύο μόνο αντίτυπα του The Amazing Spider-Man No 1 που έχει χαρακτηριστεί σε «σχεδόν άριστη κατάσταση» από την υπηρεσία βαθμολόγησης κόμικς Certified Guaranty Company (CGC).

«Ήταν προφανές ότι αυτό το τεύχος Spider-Man ήταν μια ευκαιρία και η τελική τιμή το αντικατόπτριζε» δήλωσε ο Μπάρι Σάντοβαλ, αντιπρόεδρος της Heritage Auctions, της εταιρείας που διοργάνωσε τη δημοπρασία, σύμφωνα με το περιοδικό Fine Books.

Το αντίγραφο πωλήθηκε σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από μια έκδοση σε «σχεδόν άριστη κατάσταση» που πωλήθηκε τον περασμένο Ιούλιο για 520.380 δολάρια (410.184 λίρες Αγγλίας).

Ο Πίτερ Πάρκερ και το alter ego του Spider-Man, που δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Στιβ Ντίτκο και τον συγγραφέα Σταν Λι, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε ένα τεύχος Αυγούστου του 1962 της σειράς ανθολογίας Amazing Fantasy, που εκδόθηκε από τη Marvel.

Από τη σειρά «The Amazing Spider-Man» που κυκλοφόρησε λίγους μήνες αργότερα, εκδόθηκαν περισσότερα από 900 τεύχη έως το 2022.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δημοφιλή