Το Avatar 2 ξεπέρασε τα 2 δισ. δολάρια σε εισπράξεις σε μόλις 6 εβδομάδες: Το ρεκόρ του Κάμερον

Υπογράφει -και επισήμως- τις τρεις από τις έξι ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών. Και είναι ο μοναδικός σκηνοθέτης που το έχει καταφέρει.

Μετά από μόλις έξι εβδομάδες στους κινηματογράφους, το επιτυχημένο σίκουελ του Τζέιμς Κάμερον «Avatar: The Way of Water» ξεπέρασε παγκοσμίως τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις. Είναι η έκτη ταινία στην ιστορία του σινεμά- και πρώτη στην περίοδο της πανδημίας- που φτάνει το ορόσημο, γεγονός που την καθιστά μέλος ενός ελίτ club μαζί με τις ταινίες Avatar, Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη, Τιτανικός, Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει και Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας.

Την Κυριακή η Disney ανακοίνωσε ότι το σίκουελ θα κλείσει το Σαββατοκύριακο με συνολικές εισπράξεις ύψους 2,024 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Υπενθυμίζεται ότι η Disney, η οποία έχει τα δικαιώματα του «Avatar» μετά την απόκτηση της 20th Century Fox το 2019, δαπάνησε περί τα 460 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή και προώθηση της ταινίας.

Ο Τζέιμς Κάμερον υπογράφει -και επισήμως πλέον- τις τρεις από τις έξι ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών. Και είναι ο μοναδικός σκηνοθέτης που έχει καταφέρει αυτήν την τεράστια νίκη.

Μέχρι στιγμής, το «The Way of Water» έχει αποφέρει 598 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office και 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια διεθνώς. Εκτός ΗΠΑ, οι αγορές που ξεχωρίζουν είναι η Κίνα (229 εκατομμύρια δολάρια), η Γαλλία (129 εκατομμύρια δολάρια), η Γερμανία (117 εκατομμύρια δολάρια), η Κορέα (96 εκατομμύρια δολάρια) και το Ηνωμένο Βασίλειο (81 εκατομμύρια δολάρια). Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γεγονός ότι το «Avatar 2» κατάφερε να σπάσει το όριο των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στόχος που ήταν αδύνατος την περίοδο της πανδημίας. Το σίκουελ δεν προβάλλεται στη Ρωσία, όπου η πρώτη ταινία του 2009 είχε κάνει εισπράξεις 116 εκατομμύρια δολάρια, και παραπαίει στην Ιαπωνία με 28 εκατομμύρια δολάρια, μια δραματική μείωση από τα 176 εκατομμύρια δολάρια που είχε κάνει η πρώτη ταινία.

Το πρώτο Avatar, που κυκλοφόρησε πριν από 13 χρόνια, παραμένει η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών με 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων.

Με πληροφορίες από Variety, The Hollywood Reporter

Δημοφιλή