Το αγόρι που είναι αλλεργικό στο κρύο και νοσηλεύεται για να επιβιώσει

Κάνει εμετούς και αγωνίζεται να αναπνεύσει όταν κρυώνει.

Ένα 7χρονο αγόρι από την Βρετανία νοσηλεύεται κάθε χρόνο τον χειμώνα επειδή το κρύο του προκαλεί αλλεργική αντίδραση. Βγάζει εξανθήματα, κάνει εμετούς και δυσκολεύεται να αναπνεύσει.

Ο Τόμι Λιτς πάσχει από σοβαρή κνίδωση και αγγειοοίδημα, καταστάσεις που προκαλούν εξανθήματα στο δέρμα του.

Σύμφωνα με την μητέρα του, Αμπιγκέιλ ΜακΝτόναλντ, δεν μπορεί να τον τυλίξει με κουβέρτες για να τον κρατήσει ζεστό γιατί η αλλεργία του προκαλείται επίσης όταν ζεσταίνεται πολύ.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κνίδωση μπορεί να οδηγήσει σε αναφυλακτικό σοκ και το αγγειοοίδημα προκαλεί τη διόγκωση της γλώσσας.

«Είναι μια φρικτή κατάσταση και πάντοτε πανικοβάλλομαι μήπως η αλλεργία απειλήσει την ζωή του, αν δεν λάβει άμεσα ιατρική βοήθεια», δήλωσε η μητέρα του.

Η Αμπιγκέιλ ΜακΝτόναλντ, παρατήρησε για πρώτη φορά κάτι περίεργο όταν πρόσεξε στο κεφάλι του ένα μικρό εξάνθημα, σε ηλικία 5 ετών.

«Τον πήγαμε αμέσως στο νοσοκομείο και του δόθηκε αντιισταμινικό και μας παρέπεμψαν σε δερματολόγο».

Ο Τόμι πρέπει πάντα να βρίσκεται σε χώρους με θερμοκρασία 20 βαθμούς Κελσίου και σε περίπτωση που εκτεθεί σε πολύ χαμηλές η υψηλές θερμοκρασίες τότε το σώμα του αντιδρά.

Η μητέρα του εξασφαλίζει ότι φορά κατάλληλα ρούχα το καλοκαίρι και το χειμώνα για να προσπαθήσει να αποφύγει οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση.

Το 7χρονο αγοράκι είναι πλέον σε θέση να αναγνωρίζει τα πρώτα σημάδια της αλλεργίας και να ζητήσει άμεσα αντιισταμινικό από την μητέρα του. Ακόμα και αυτό, όμως, πολλές φορές δεν είναι αρκετό και χρειάζεται και πάλι παρακολούθηση ιατρού.

«Δεν είχα ιδέα πριν την κατάσταση του γιου μου ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να είναι αλλεργικοί σε θερμοκρασίες. Είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που είναι γνωστές».

πηγή: dailymail

Δημοφιλή