ΔΙΕΘΝΕΣ
26/02/2020 13:00 EET | Updated 26/02/2020 13:01 EET

Το Χονγκ Κονγκ δίνει 1.200 δολάρια μετρητά σε κάθε ενήλικο κάτοικο

Για να δώσει ώθηση στην οικονομία του.

ASSOCIATED PRESS

Το Χονγκ Κονγκ θα δωρίσει μετρητά σε όλους τους ενήλικους μόνιμους κατοίκους του, με σκοπό να βοηθήσει την τόνωση της κατανάλωσης και την μείωση των και οικονομικών βαρών.

Στο πλαίσιο του ετήσιου προϋπολογισμού, ανακοινώθηκε η χορήγηση βοηθήματος ύψους 10.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ (1.280 αμερικανικά δολάρια) σε περίπου επτά εκατομμύρια άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών.

Η οικονομία της περιοχής έχει πληγεί από μήνες βίαιων πολιτικών αναταραχών και πιο πρόσφατα υπέφερε από την επίδραση του κορονοϊού.

Η πόλη έχει 81 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του ιού και δύο θανάτους.

«Η οικονομία του Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις φέτος», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Πολ Τσαν την Τετάρτη.

ASSOCIATED PRESS

 

Το επίδομα αυτό αποτελεί μέρος ενός συνολικού πακέτου ύψους 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ, για την ανακούφιση από τον αντίκτυπο των διαδηλώσεων και της επιδημίας στην οικονομία.

Οι αρχές θα μειώσουν επίσης το δημόσιο μίσθωμα κατοικιών και θα υπάρξουν εκπτώσεις στους φόρους εισοδήματος και ακινήτων.

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού αναμένεται να αυξηθεί σε σχεδόν 18 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021 - ένα ποσό ρεκόρ για την περιοχή.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η απειλή του κορονοϊού που εξαπλώθηκε από την ηπειρωτική χώρα έχει επιβραδύνει μεγάλο μέρος της δημόσιας ζωής και έπληξε σοβαρά τον τουριστικό τομέα.

Ο οικονομικός κόμβος πλήττεται επίσης από τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, που έχει επιβραδύνει το εμπόριο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

(με πληροφορίες από BBC)