Το υπουργείο Πολιτισμού θέτει σε αναστολή τους υπαλλήλους που εμπλέκονταν σε σκάνδαλα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, στη δράση του κυκλώματος εκβιαστών.
Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Eurokinissi

Από το υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια του εγγράφου που απεστάλη σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του Υπουργείου, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής.

Επίσης, σε αργία τέθηκαν οι δημοτικοί υπάλληλοι που συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, για χρηματισμό και εκβιασμούς ιδιοκτητών καταστημάτων, στην Αθήνα.

Ο λόγος για τη σπείρα εκβιαστών με δημοσίους υπαλλήλους και ιδιώτες – μέλη εγκληματικής οργάνωσης – που εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων και ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας, για να τους αποσπούν χρήματα με αντάλλαγμα να μην ελέγχονται από τις υπηρεσίες.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 14 άτομα. Ο «τζίρος» τους ξεπερνάει, τις 700.000 ευρώ ανά έτος.

Οι τρεις υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού φέρονται να εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, στη δράση του κυκλώματος που παρείχε προστασία σε καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ακινήτων έναντι αδρής αμοιβής. Μία εξ αυτών μάλιστα φέρεται να διαδραμάτιζε κομβικό ρόλο στη λειτουργία της οργάνωσης, ήταν από τα πιο ακριβοπληρωμένα μέλη της και βρίσκεται ανάμεσα στα 14 άτομα, υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και ιδιώτες, που έχουν συλληφθεί, κρατούνται και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και σωρείας άλλων παραβάσεων.

Όπως αναφέρεται στα έγγραφα, τα μέλη της σπείρας προτιμούσαν τις δια ζώσης συναντήσεις, προκειμένου να κάνουν συνεννοήσεις και συναλλαγές χρημάτων, αλλά σε κάποιες από αυτές τους απαθανάτισαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία – κατά περίπτωση - για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου και συνέργεια σε αυτή, πλαστογραφία, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, για παραβάσεις των νομοθεσιών περί αθλητισμού, περί όπλων καθώς και του κώδικα μετανάστευσης.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη εννέα υπάλληλοι, που δεν είχαν ρόλο ως μέλη της οργάνωσης, αλλά υποβοηθούσαν το έργο της, χωρίς διαρκή συμμετοχή.

Δημοφιλή