Το FBI έστειλε στον Λευκό Οίκο την έρευνα για τον Κάβανο

Το FBI έστειλε στον Λευκό Οίκο την έρευνα για τον Κάβανο
John Greim via Getty Images

Ο Λευκός Οίκος και η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, έλαβαν την έκθεση του FBI για τις καταγγελίες κατά του δικαστή Μπρετ Κάβανο, υποψήφιου του Τραμπ για μία έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Επόμενο βήμα είναι να διεξαχθεί ψηφοφορία την Παρασκευή στην Γερουσία αναφορικά με την επικύρωση του διορισμού του Μπρετ Κάβανο. Η ψηφοφορία αυτή αναμένεται ότι θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για την πραγματοποίηση της τελικής ψηφοφορίας στην ολομέλεια του σώματος μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι γερουσιαστές αναμένεται ότι θα εξετάσουν την αναφορά του FBI υπό περιοριστικούς όρους, καθώς ένα αντίγραφο της, θα είναι διαθέσιμο σε μία ασφαλή αίθουσα εντός του υπογείου στο Καπιτώλιο.

Το FBI δεν έλαβε τελικά κατάθεση από την Κριστίν Μπλάζι Φορντ που έκανε την αρχική καταγγελία για σεξουαλική επίθεση σε βάρος του Κάβανο, σύμφωνα με ένα μέλος της νομικής της ομάδας, όπως δημοσιεύουν οι New York Times.

Η απόφαση του FBI επικρίθηκε, προκαλώντας την οργή των Δημοκρατικών, ενώ δυσαρέστησε και μερικούς Ρεπουμπλικάνους, η στάση των οποίων θα έχει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της επικύρωσης του διορισμού του Κάβανο.

(Με πληροφορίες από New York Times)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα