Ο Τομ Χανκς κατηγορεί Ελληνικό Ινστιτούτο για απάτη - τι απαντούν

Ο Τομ Χανκς κατηγορεί Ελληνικό Ινστιτούτο για απάτη - τι απαντούν
Hannah Mckay / Reuters

Διευκρινίσεις μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την υποτιθέμενη βράβευση του Τομ Χανκς στην Αθήνα, δίνει, με ανακοίνωσή του το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (ΕΙΠΔ), που ισχυρίζεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές για τη διερεύνηση του ζητήματος.

«Με πρωτοβουλία του ΕΙΠΔ διεξάγεται έρευνα με τις ελληνικές αρχές για να διαπιστωθεί αν ο οργανισμός και συγκεκριμένα η εκπρόσωπός του κυρία Άντα Ηλιοπούλου έπεσε θύμα εξαπάτησης από δήθεν εκπρόσωπο του κυρίου Χανκς, καθώς επίσης και κατά πόσον τα έγγραφα που ο οργανισμός έχει στη διάθεσή του είναι αυθεντικά ή όχι» ,τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, του οργανισμού.

Διευκρινίζεται επίσης, ότι «η είσοδος στην εκδήλωση είχε εξαγγελθεί ότι είναι δωρεάν και όχι επί χρήμασι όπως εσφαλμένα δημοσιεύτηκε».

Είχαν προηγηθεί διαψεύσεις για τα περί βράβευσης και παρουσίας του στην Ελλάδα, τόσο από τον ίδιο τον ηθοποιό, όσο και από τη σύζυγό του, Ρίτα Γουίλσον.

Συγκεκριμένα, δύο περίπου 24ωρα μετά την παρέμβαση της κυρίας Γουίλσον, ο Τομ Χανκς μέσω του λογαριασμού του στο twitter ενημέρωσε τους «φίλους του στην Ελλάδα» πως πρόκειται για ψευδή δημοσιεύματα.

«Κάποιοι γράφουν πως θα εμφανιστώ σε εκδήλωση στην Αθήνα, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Πωλούνται εισιτήρια με την υπόσχεση της παρουσίας μου. Προσοχή, μην παραπλανηθείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τομ Χανκς και πρόσθεσε: «δεν έχω μιλήσει με κανέναν σχετικά με την πιθανότητα παρουσίας μου στην εκδήλωση. Οι διοργανωτές δεν είναι ειλικρινείς όσον αφορά την επικοινωνία μαζί μου».

Η Ρίτα Γουίλσον τις προηγούμενες μέρες ανέφερε σε δική της ανάρτηση πως ο σύζυγος της δεν πρόκειται να βρεθεί στην Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα πως η πρόσκληση είναι αναληθής.

Υπενθυμίζεται πως η HuffPost Greece επικοινώνησε με το Γραφείο Τύπου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο θα φιλοξενούσε την εκδήλωση. Το Ίδρυμα ανέφερε ότι δεν πρόκειται για δική του διοργάνωση, παραπέμποντας στο Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας.

Μια μέρα αργότερα και παρά τις κλήσεις στο Ε.Ι.Π.Δ, δεν λάβαμε καμία απάντηση από το Γραφείο Τύπου.

Μάλιστα, την ίδια μέρα, αναρτήθηκε και επίσημη ανακοίνωση στη σελίδα του Ιδρύματος Νιάρχος στο Facebook, που εξέφραζε έκπληξη και επαλήθευε ότι οι πληροφορίες είναι fake news, γεγονός που δημοσίευσε και ο ιστότοπος-ανιχνευτής ψευδών ειδήσεων, Ellinika Hoaxes.

Δημοφιλή