Ενα είναι το ρόφημα που αδυνατίζει μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες

Πόσο να πίνουμε την ημέρα και πώς ακριβώς μας βοηθά να χάσουμε κιλά; Ειδικός εξηγεί με το νί και με το σίγμα
Milan Markovic via Getty Images

Σε έναν κόσμο γεμάτο μοντέρνες δίαιτες είναι εύκολο να πέσουμε σε παγίδες και μύθους γύρω από την απώλεια βάρους. Κι όμως, μερικά κλασικά και δοκιμασμένα tips, είναι τελικά το μόνο που χρειαζόμαστε.

Σε αυτά συγκαταλέγεται και το πράσινο τσάι, που χρησιμοποιείται για διάφορες θεραπείες από την αρχαιότητα. Γιατί; Επειδή είναι πλούσιο σε οφέλη για ολόκληρο το σώμα, ενώ έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ευεργετικό και για την απώλεια των περιττών κιλών.

Ο δρ Γουίλιαμ Λι, διατροφολόγος και συγγραφέας του «Eat To Beat Disease», έριξε πρόσφατα φως στα αξιοσημείωτα οφέλη του πράσινου τσαγιού που ενισχύουν τον μεταβολισμό μέσα από ένα βίντεο στο TikTok.

@drwilliamli Drinking 3 cups of green tea each day can improve your metabolism! Here’s how: 🍵 Catechins in green tea activate our body to start burning down harmful body fat. 👉 When our body starts burning down fat, our metabolism improves. 💡 (You may have been told your metabolism controls your fat, but it’s the other way around!) Tip ⭐️ Add some loose leaf green tea to a pot of hot water to steep and drink cups of it all day long. I’m here to help you love your food to love your health! In my brand new FAQ Masterclass TOMORROW at 11 a.m. ET, I’ll be answering some of your most frequently asked health questions! Sign up now at the link in my bio. #eathealthy #drwilliamli #eattobeatdisease #foodasmedicine #plantbased #guthealth #longevity ♬ original sound - Dr. William Li

Σύμφωνα με τον γιατρό, το γευστικό αντιφλεγμονώδες τσάι θα μπορούσε να μας βοηθήσει να χάσουμε λίπος και να διατηρήσουμε τον μεταβολισμό μας ταχύτατο ακόμα και στη μέση ηλικία κι ανεξαρτήτως φύλου. Κι αυτό, οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε κατεχίνες. Οι κατεχίνες είναι ουσίες που βοηθούν στην καύση του υπερβολικού λίπους που προάγει την παχυσαρκία.

Για να αποκομίσoυμε τα πολλαπλά οφέλη του πράσινου τσαγιού, ο δρ Λι συνιστά να πίνουμε τρία φλιτζάνια την ημέρα, αφού σύμφωνα με τον ίδιο «τότε αρχίζουν να συμβαίνουν όλα τα καλά πράγματα στο σώμα μας».

Και παρόλο που αυτό ακούγεται υπερβολικό και κάπως κοστοβόρο, ο ειδικός υπενθυμίζει πως τα φύλλα ή τα φακελάκια του τσαγιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να προσθέτουμε ζεστό νερό στην κούπα με το φακελάκι του τσαγιού μας και να το πίνουμε όλη μέρα.

Ενσωματώνοντας αυτό το απλό ρόφημα και άλλες τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά στην καθημερινή μας ρουτίνα, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε μια σειρά από οφέλη, που εκτείνονται πολύ πέρα από τo νούμερo στη ζυγαριά. Το πράσινο τσάι δεν είναι απλώς ένα ρόφημα, αλλά δρα ως καταλύτης για την ολιστική μας ευεξία.

(Με πληροφορίες από shefinds).