Τα ΙΚΕΑ δεν είναι μόνο για τους κοινούς θνητούς, αλλά και τους πρίγκιπες

Με έπιπλα της σουηδικής αλυσίδας επιπλώνουν τα δωμάτια των παιδιών τους ο δούκας και η δούκισα του Κείμπριτζ, William και Kate

Ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge φαίνεται πως μοιάζουν περισσότερο με εμάς παρά με τη βασιλική οικογένεια, ως προς τις παραδόσεις και τις επιλογές όταν πρόκειται για την ανατροφή των παιδιών.

Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, ο πρίγκιπας William και η Kate επιπλώνουν τα δωμάτια των παιδιών τους στο παλάτι του Kensington με έπιπλα από την IKEA.

Το βασιλικό ζεύγος -που αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε περιοδεία στη Σουηδία και Νορβηγία- παρακολούθησε έναν διαγωνισμό νέων Σουηδών σχεδιαστών, στον οποίο συμμετέχει και η IKEA. Στον διαγωνισμό βρισκόταν και ο Σουηδός διευθυντής σχεδιασμού Marcus Engman. Τότε, ο πρίγκιπας William και η Kate αποκάλυψαν στον Engman ότι αγοράζουν έπιπλα από το IKEA για τα δωμάτια των παιδιών τους.

«Είμαι περήφανος που εξυπηρετούμε όλο τον κόσμο και όλες τις προτιμήσεις. Αυτό στοχεύουμε στην ΙΚΕΑ, να είναι για όλο τον κόσμο, και για βασιλείς και για τους “κανονικούς” ανθρώπους», είπε ο Engman, ο οποίος πρόσθεσε ότι και οι βασιλείς στη Σουηδία προτιμούν τα έπιπλα της εταιρείας.

Η αλήθεια είναι ότι το γεγονός ότι το παλάτι επιπλώνεται από την IKEA προκαλεί εντύπωση, καθώς κανείς δεν το περίμενε. Το βασιλικό ζεύγος είχε τη βοήθεια του εσωτερικού διακοσμητή Ben Pentreath για τη διακόσμηση του διαμερίσματος 1Α στο παλάτι. Ο Pentreath στο παρελθόν υπήρξε ο διακοσμητής των Sarah Jessica Parker και Liv Tyler, ενώ για το παλάτι του ζητήθηκε μια πιο «παραδοσιακή και πολυτελής “πινελιά”».

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην καναδέζικη έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.