LIFE
07/11/2018 22:32 EET

Το Messenger «σώζει» όσους μετανιώνουν για τα μηνύματα που έστειλαν

«Αν κατά λάθος στείλετε λάθος φωτογραφία, λάθος πληροφορίες ή στείλετε μήνυμα σε λάθος άνθρωπος, μπορείτε εύκολα να το διορθώσετε αφαιρώντας το μήνυμα μέσα σε δέκα λεπτά από την αποστολή του», αναφέρεται στην ενημέρωση

Canaltech

Πολύ σύντομα, όλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα χαρακτηριστικό του messenger που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμο μόνο για τον ιδρυτή του facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ και τους στενούς συνεργάτες του. 

Όλοι έχουμε μετανιώσει κάποια στιγμή για την αποστολή ενός μηνύματος στο messenger σε λάθος άτομο ή επιθυμούσαμε να έχουμε διατυπώσει καλύτερα την άποψή μας στον σωστό παραλήπτη. Αλλά μόλις πατήσει κάποιος ”αποστολή”, δεν υπάρχει επιστροφή. Τουλάχιστον, δεν υπήρχε μέχρι πρότινος.

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Messenger στο App Store αναφέρει τη δυνατότητα διαγραφής των μηνυμάτων αφότου έχουν σταλεί, ανάμεσα σε άλλα χαρακτηριστικά updates που έχουν τη σήμανση «coming soon».  Μάλιστα, ο χρήστης θα έχει 10 λεπτά στη διάθεσή του για να διαγράψει το μήνυμα αφότου το έστειλε.

«Αν κατά λάθος στείλετε λάθος φωτογραφία, λάθος πληροφορίες ή στείλετε μήνυμα σε λάθος άνθρωπος, μπορείτε εύκολα να το διορθώσετε αφαιρώντας το μήνυμα μέσα σε δέκα λεπτά από την αποστολή του», αναφέρεται στην ενημέρωση.

Το Facebook άρχισε να υπονοεί τη λειτουργία του νέου χαρακτηριστικού από τον Απρίλιο, όταν έγινε γνωστό ότι ο Ζάκερμπεργκ χρησιμοποιούσε ήδη μια πρόωρη έκδοση του, όπως αναφέρει το Fortune.

Η νέα λειτουργία έρχεται δύο χρόνια αφότου το Facebook ξεκίνησε να δοκιμάζει πλήρη κρυπτογράφηση στην εφαρμογή Messenger με τη λειτουργία “Secret Conversations”, με μηνύματα που μπορούν να διαβαστούν μόνο από μία συσκευή του ατόμου με τον οποίο έχει ο αποστολέας συνομιλία.