Το νέο ηλεκτρικό BMW CE 02

Το eParkourer είναι ένας δυναμικός συνεργάτης για ένα νέο είδος κινητικότητας
.
.
Delia Baum via PACIFIC Entertain

Το είδα από κοντά και μου άρεσε. Το νέο BMW CE 02 είναι το cool eParkourer για την πόλη και για τις αστικές περιοχές.


Περίπου δύο χρόνια μετά το CE 04, η BMW Motorrad παρουσιάζει το νέο ηλεκτρικό όχημα πόλης BMW CE 02, που απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς αναβάτες και δεν είναι ούτε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, ούτε e-scooter. Είναι ένα eParkourer. Ευέλικτο, πρακτικό, ανθεκτικό με μινιμαλιστική σχεδίαση που περιορίζεται στα ουσιώδη και απαραίτητα. Οι μεγάλοι τροχοί το καθιστούν στιβαρό και ταυτόχρονα εξασφαλίζουν διασκεδαστική οδήγηση σε πολλά εδάφη. Το μαύρο ως βασικό χρώμα για το πλαίσιο, τους τροχούς, το μπροστινό φτερό και το κάλυμμα τριπλού σφιγκτήρα στην κορυφή, και το ματ μεταλλικό γκρι (granite grey) για το κάλυμμα του κινητήρα, πετυχαίνουν μία εξίσου συναρπαστική αντίθεση με την αλληλεπίδραση ματ και γυαλιστερών επιφανειών. Στην ειδική έκδοση HIGHLINE, το νέο CE 02 έχει μια δυναμική και πολύχρωμη εμφάνιση. Το χρυσαφί πιρούνι και ένα σχέδιο αυτοκόλλητων σε συνδυασμό με ένα Petrol χρώμα αντίθεσης προσδίδουν ένα δυναμικό και πρωτοποριακό στυλ στην εμφάνιση του CE 02.

.
.
BMW MOTORRAD


Αναβάτες ηλικίας 16 ετών μπορούν να οδηγήσουν το νέο
CE 02 με μέγιστη ισχύ 11 kW (15 hp). Σε μία έκδοση 4 kW (5 hp) (ονομαστική ισχύς 3,2 kW (4 hp)) με περιορισμένη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, το νέο CE 02 πληροί επίσης τις απαιτήσεις της κατηγορίας άδειας οδήγησης AM. Επιπλέον, υπάρχουν περαιτέρω κανονισμοί ανά χώρα. Το ισχυρό σύστημα κίνησης επιτρέπει στο νέο CE 02 των 11 kW να επιταχύνει γρήγορα από στάση για μία δυναμική εμπειρία οδήγησης. Εκτός από την τελική ταχύτητα των 95 χλμ./ώρα, προσφέρει ισχυρή αλλά προοδευτική επιτάχυνση στον αυτοκινητόδρομο, ενώ η αυτονομία άνω των 90 χλμ. (έκδοση 11 kW σύμφωνα με το WMTC) αποτελεί ένα ακόμα πλεονέκτημα στις αστικές μετακινήσεις.

Με βάρος μόλις 132 κιλά (έκδοση 11 kW) ή 119 κιλά (έκδοση 4 kW) και χαμηλό ύψος σέλας μόλις 75 εκ., το νέο CE 02 είναι εξαιρετικά εύχρηστο και ευέλικτο.
Το νέο
CE 02 διαθέτει στάνταρ τις λειτουργίες ”Flow″ και ”Surf″. Το ”Flow″ προσφέρει τη βέλτιστη ρύθμιση για χρήση στην αστική κυκλοφορία, ενώ το ”Surf″ προσφέρει μια δυναμική εμπειρία οδήγησης πέρα από την πολύβουη κίνηση της πόλης. Η λειτουργία ”Flash″ είναι επίσης διαθέσιμη ως σπορ και δυναμική προσθήκη στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού HIGHLINE και ως γνήσιο αξεσουάρ της BMW Motorrad.

Στάνταρ είναι ο εξωτερικός φορτιστής με ισχύ φόρτισης 0,9 kW, ο οποίος επιτρέπει τη γρήγορη και άνετη φόρτιση σε στάνταρ οικιακές πρίζες. Ακόμα ταχύτερη φόρτιση προσφέρει ο ταχυφορτιστής ισχύος 1,5 kW, ο οποίος διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό HIGHLINE και ως γνήσιο αξεσουάρ BMW Motorrad (μόνο στην έκδοση 11 kW).

.
.
BMW MOTORRAD


Όσον αφορά το πλαίσιο, το νέο
BMW CE 02 βασίζεται σε ένα στρεπτικά άκαμπτο διπλό, κλειστό πλαίσιο από ατσάλινους σωλήνες. Μπροστά υπάρχει ένα τηλεσκοπικό πιρούνι με υδραυλική απόσβεση, ενώ πίσω χρησιμοποιείται ένα μονόμπρατσο ψαλίδι και ένα αμορτισέρ άμεσης έδρασης (χωρίς μοχλικό). Τα φαρδιά ελαστικά είναι τοποθετημένα σε χυτούς τροχούς ελαφρού κράματος που θυμίζουν δισκόπλακες, ενώ τα δισκόφρενα εξασφαλίζουν ασφαλή επιβράδυνση εμπρός και πίσω. Το ABS της BMW Motorrad διαθέτει ABS στον εμπρός τροχό.

Μία ευανάγνωστη οθόνη TFT ενημερώνει τον οδηγό για την ταχύτητα οδήγησης, την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και πολλά ακόμα. Μια υποδοχή USB-C σας επιτρέπει επίσης να φορτίζετε smartphone. Κάνοντας χρήση της εφαρμογής BMW Motorrad Connected, το smartphone σας δείχνει τον προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης της φόρτισης χάρη στη δικτύωση μέσω Bluetooth, όπως και στο BMW CE 04. Στην έκδοση HIGHLINE, το cradle mode επιτρέπει τον ασφαλή έλεγχο του BMW Motorrad app στο smartphone (στη βάση κινητού) ως πρόσθετη οθόνη μέσω του πληκτρολογίου στο τιμόνι. Είναι επίσης δυνατή η καταγραφή των διαδρομών σας μέσω της εφαρμογής. Με τις υπηρεσίες BMW Motorrad Connected Services (περιλαμβάνεται επίσης στο πακέτο HIGHLINE) η κατάσταση φόρτισης και άλλες πληροφορίες του CE 02 μπορούν να προβληθούν ανά πάσα στιγμή από οπουδήποτε μέσω της εφαρμογής.

Στον εξοπλισμό φέρει και θύρα USB-C.

Δημοφιλή