Το νέο EV9, το μεγαλύτερο Kia SUV

Τολμηρή και καινοτόμα σχεδίαση με τεράστιους χώρους στην καμπίνα.
KIA
KIA
KIA

Δίχως να αποκαλύψει τεχνικές λεπτομέρειες, δηλαδή: διαστάσεις, μηχανικά μέρη, ηλεκτροκινητήρες, μπαταρίες, αυτονομία κλπ., η Kia αποκάλυψε τη ναυαρχίδα της στα SUV.

Το Kia EV9 είναι ένα μεγάλο οικογενειακό SUV – η πλέον εμπορική κατηγορία στην Ευρώπη και σε πολλές ακόμα αγορές- το οποίο διακρίνεται από μινιμαλιστικά στοιχεία τόσο στην εξωτερική σχεδίαση όσο και στην εσωτερική.

Το μοντέλο ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της Kia, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς της μάρκας, αξιοποιεί τη δημιουργική ένταση που δημιουργείται από τις αποκλίνουσες αξίες της φύσης και του νεωτερισμού για να προσφέρει ένα αρμονικό σύνολο.

Αυτό που παρατηρώ εγώ, είναι ένα καθαρό σύνολο με ακμές, χωρίς καμπύλες επιφάνειες, με τονισμένους θόλους τροχών, κλειστή –βέβαια- μάσκα και τονισμένο το πίσω τμήμα, με την κωνική αεροτομή να αποτελεί ευθεία συνέχεια της οροφής, θυμίζοντας το τελείωμα από τα κράνη των ποδηλατών.

KIA
KIA
KIA

Δείχνει και είναι στιβαρό, έχοντας πληθωρικές διαστάσεις, ως μεγάλο SUV. Η σχεδίαση τονίζεται από το «Digital Pattern Lighting Grille» και τους εντυπωσιακούς κάθετους προβολείς καθώς τη χαρακτηριστική μάσκα «Digital Tiger Face» του EV9 η οποία προσδίδει μια πολύ φουτουριστική αίσθηση και διαθέτει δύο ομάδες μικρών λαμπτήρων σε σχήμα κύβου, δίπλα σε κάθε προβολέα. Τα πρωτοποριακά φώτα ημέρας «Star Map LED» του EV9 δημιουργούν μια νέα εμπειρία φωτισμού και προσφέρουν ένα εκλεπτυσμένο κινούμενο μοτίβο φωτισμού που θα υποδεικνύει το Digital Tiger Face της Kia για τα μελλοντικά μοντέλα EV της μάρκας.

Σχηματισμένο από μια πολυγωνική σχεδιαστική γλώσσα, το πλευρικό προφίλ του EV9 συνδυάζει δυναμικές τριγωνικές δομές φτερών και έντονους γεωμετρικούς θόλους των τροχών στο σώμα της ατράκτου, ενώ διακρίνουμε χωνευτές λαβές των θυρών.

Στο πίσω μέρος του οχήματος, τα κομψά και λεπτά πίσω φώτα αντικατοπτρίζουν τη σχεδίαση των αντίστοιχων που βρίσκονται μπροστά.

KIA
KIA
KIA

Στην καμπίνα, οι σχεδιαστές της Kia έδωσαν προτεραιότητα στον χώρο, την άνεση και την τεχνολογία για όλους τους επιβάτες. Βασισμένο στην ηλεκτρική παγκόσμια αρθρωτή πλατφόρμα της Kia(E-GMP), το μακρύ μεταξόνιο και η εντελώς επίπεδη αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών μοντέλων, δημιουργούν γενναιόδωρο χώρο για όλους τους επιβάτες και στις τρεις σειρές καθισμάτων, καθώς προσφέρεται σε εξαθέσια και επταθέσια διάταξη.

Οι επιβάτες που κάθονται στην πρώτη και στη δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορούν ταυτόχρονα να ξαπλώσουν τα καθίσματα τους για να ξεκουραστούν, όταν το EV9 φορτίζει. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να περιστραφούν αβίαστα κατά 180 μοίρες, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να έχουν επαφή και να επικοινωνούν με αυτούς που κάθονται στην τρίτη σειρά. Τα καθίσματα της τρίτης σειράς προσφέρουν επίσης ποτηροθήκες και σημεία φόρτισης για φορητές συσκευές.

Η ευρύχωρη και ευάερη καμπίνα του EV9 ενσωματώνει ένα ανοιχτό και πανοραμικό ταμπλό, που εκτείνεται από το τιμόνι μέχρι το κέντρο του αυτοκινήτου, ενώ οι δύο οθόνες αφής 12,3 ιντσών βελτιώνουν την ψηφιακή εμπειρία, προσφέροντας ευκολία στον έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος, τη στιγμή που τα φυσικά κουμπιά διατηρούνται στο ελάχιστο.

Η κεντρική κονσόλα είναι εξοπλισμένη με άφθονες επιλογές αποθηκευτικών χώρων, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης θήκης που βρίσκεται στη βάση της.

Η εκτεταμένη οθόνη υψηλής ευκρίνειας ενσωματώνει την οθόνη πλοήγησης και τηλεματικής (AVNT). Κάτω από την οθόνη AVNT, μια σειρά από κουμπιά αφής κρυφού τύπου παρέχει λειτουργία start/stop μαζί με AVNT και έλεγχο θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC).

Περισσότερα στα τέλη Μαρτίου, κατά την παγκόσμια πρεμιέρα του Kia EV9.

Δημοφιλή