Το νέο Peugeot 408 σε fastback αμάξωμα

Θα λανσαριστεί σε δύο plug-in hybrid εκδόσεις και μια βενζινοκίνητη, με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
TIBO

Πιο «γυμνασμένο» και αρκετά φρεσκαρισμένο εμφανίζεται στην Εκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελών, το νέο Peugeot 408, σε ένα ελκυστικό, fastback αμάξωμα.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής μάρκας - μέλος του ομίλου Stellantis - στη μικρομεσαία κατηγορία, ενσωματώνει ηλεκτροκινητήρες που εστιάζουν στην επίτευξη οικονομίας, ενώ οι τεχνολογίες που φέρει, προσανατολίζονται στην επίτευξη του, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερου βαθμού οδηγικής απόλαυσης.

Το Peugeot i-Cockpit, με τιμόνι μικρών διαστάσεων, ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής με διαισθητικό χειρισμό, αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του κόκπιτ όλων των μοντέλων με σήμα το λιοντάρι. Για πάνω από 10 χρόνια, βελτιώνεται και εκσυγχρονίζεται, με κάθε νέα γενιά. Στο νέο 408, το Peugeot i-Cockpit έχει βελτιωμένη εργονομία, ποιότητα και τεχνολογία για το νέο i-Connect σύστημα infotainment.

Η νέα έκδοση του μοντέλου, περιλαμβάνει δύο plug-in hybrid εκδόσεις με 180 και 225 ίππους αντίστοιχα, καθώς και μία βενζινοκίνητη έκδοση με τον τρικύλινδρο κινητήρα 1.2 PureTech, ισχύος 130 ίππων. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Τα επόμενα χρόνια, αναμένεται και η 100% ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου και στις δύο plug-in hybrid εκδόσεις, έχει χωρητικότητα 12,4kWh και ισχύ 102kW. Διατίθενται δύο τύποι ενσωματωμένων φορτιστών: ένας μονοφασικός των 3.7kW στο στάνταρ εξοπλισμό, και ένας μονοφασικός των 7.4kW στον προαιρετικό εξοπλισμό. Η διάρκεια της φόρτισης ποικίλλει από 1ώρα και 55 λεπτά, έως 7ώρες και 5 λεπτά, ανάλογα με τον διαθέσιμο τύπο της παροχής ρεύματος.

Καταλήγοντας, το νέο 408 έχει μήκος 4,69μ. και μεγάλο μεταξόνιο που φτάνει τα 2,79μ., που χαρίζει μεγάλη ευρυχωρία στην καμπίνα, με το πορτμπαγκάζ των 536 λίτρων να είναι υπεραρκετό για αποσκευές οικογένειας. Επίσης, με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.611 λίτρα (στη βενζινοκίνητη έκδοση). Το νέο Peugeot 408 ήταν υποψήφιο για τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2023» στην Ευρώπη.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα