Το πρώτο «μπρα ντε φερ» Χρυσοχοΐδη-Σπίρτζη για τα δακρυγόνα

«Σήμερα η Δημοκρατία ξόρκισε φαντάσματα, δεν είναι μέρα για να επικαλούμαστε τα ανύπαρκτα» ήταν η ανακοίωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Εφετείο έγιναν αφορμή για το πρώτο «μπρα ντε φερ» ανάμεσα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Χρήστο Σπίρτζη, ύστερα από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του τελευταίου ως Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σπίρτζης κάλεσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δώσει «δημόσιες εξηγήσεις» για τα χημικά δηλώνοντας: «Η ιστορική απόφαση που τοποθετεί την Χρυσή Αυγή εκεί που της αρμόζει, ως εγκληματική οργάνωση, δικαιώνει πρώτα και κύρια την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας στο σύνολό του. Δυστυχώς, η απόφαση δεν άρεσε στην γνωστή μειοψηφία εντός της Αστυνομίας. Κύριε Χρυσοχοΐδη, χρειαζόταν η χρήση χημικών ακόμη και σε αυτή τη συγκέντρωση, λίγα λεπτά μετά την συγκλονιστική δήλωση δικαίωσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα, σε έναν απόλυτα προστατευμένο χώρο από 2.500 χιλιάδες αστυνομικούς και δεκάδες χιλιάδες κόσμου ειρηνικής στάσης και περιφρούρησης;».

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε απάντηση, στην οποία αναφέρει:

«Σήμερα η Δημοκρατία ξόρκισε φαντάσματα, δεν είναι μέρα για να επικαλούμαστε τα ανύπαρκτα. Στον κ. Σπίρτζη που δεν άκουσε, δεν είδε αλλά παρ′ όλα αυτά καταγγέλλει, απάντηση είναι οι εικόνες από τις μολότωφ και τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα της αστυνομίας».

Δημοφιλή