Το σποτ για την φαρμακευτική κάνναβη: «Είναι λογικό και δεν αλλάζει»

Το σποτ για την φαρμακευτική κάνναβη: «Είναι λογικό και δεν αλλάζει»

«Είναι λογικό και δεν αλλάζει» καταλήγει το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα για την ενημέρωση σχετικά με τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή του για την αναγκαιότητα χρήσης της φαρμακευτικής κάνναβης, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναφέρει ότι «ενώ η επιστήμη έχει αναγνωρίσει τη σημασία και τα οφέλη της, ενώ διεθνώς έχει τεθεί στις υπηρεσίες της ιατρικής, ενώ ασθενείς στην Ελλάδα που τη χρειάζονται, τη στερούνται, η αντιπολίτευση ξόρκισε στη βουλή τη φαρμακευτική κάνναβη με λόγο κομπογιαννίτικο»

«Η αμάθεια και η ειρωνεία ήταν η συνεισφορά της σε μια εποχή που ο πολιτικός αντίλογος είναι προλήψεις και δεισιδαιμονίες, είναι αναγκαίο να προβάλλεται ο ορθός λόγος. Το στοιχειώδες» προσθέτει ο κ. Βερναρδάκης, τονίζοντας: «Ευτυχώς για τους ασθενείς που το νομοσχέδιο ψηφίστηκε».

Στο βίντεο εμφανίζεται ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, φαρμακοποιός, ο οποίος εξηγεί τα οφέλη από τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης για τους ασθενείς που υποφέρουν.

«Την εποχή που κάποιοι επιλέγουν να βλέπουν ακόμα τον πλανήτη επίπεδο, εμείς επιλέγουμε να είμαστε στο πλευρό της επιστήμης, στο πλευρό των ασθενών» σημειώνει και αναφερόμενος στα στερεότυπα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, ο βουλευτής λέει ότι οφείλουμε να τα σπάσουμε και πως «οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υγεία τους προέχει πάνω απ′ όλα».

Στο βίντεο αναφέρεται, επίσης, ότι «η ενημέρωση του ιατρικού κλάδου και της κοινωνίας θα παύσουν κάθε φωνή αμφισβήτησης», ενώ ο κ. Πάλλης σημειώνει: «Είμαστε υποχρεωμένοι να μιλάμε με γνώμονα τη λογική».

Αυτό που στην Ελλάδα καταφέραμε επιτέλους, αναφέρει, είναι να υπάρξει πλαίσιο, στην παραγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης, αλλά και το υπουργείο Υγείας να δημιουργήσει την πλατφόρμα ώστε τα φαρμακευτικά προϊόντα να μπουν στη συνταγογράφηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ασθενείς υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την είδηση για το νομοσχέδιο που θα τους επιτρέπει τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς «έχουν ανάγκη την ανακούφιση, αλλά και τη θεραπεία.

«Η Ελλάδα θα βγει στο φως όταν οι προοδευτικές δυνάμεις θα κατοχυρώσουν ένα καινούργιο πλαίσιο στη χώρα» αναφέρει ο βουλευτής Λέσβου και προσθέτει:

«Εμείς θα είμαστε στο πλευρό των ασθενών για να μπορούμε να τους κοιτάζουμε στα μάτια. Για να μπορούμε να λέμε ότι σε τούτο τον τόπο υπάρχει φροντίδα».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή